Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

796
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برهمکنش باکتری های حل کننده فسفات و بردی ریزوبیوم ژاپنیکوم بر عملکرد و جذب برخی عناصر غذایی در سویا

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 156

چکیده

 برخی میکروارگانیسم های خاکزی با تولید اسیدهای آلی و یا سایدروفورها می توانند ضمن انحلال فسفات های کم محلول, قابلیت جذب برخی عناصر کم مصرف را نیز افزایش دهند. برهمکنش های سه گونه از باکتری های حل کننده فسفات و بردی ریزوبیوم ژاپنیکوم بر عملکرد و جذب P, Fe, Mn, Cu و Zn در سویا (Glycin max L. CV. Harcor) در شرایط گلخانه ای مورد مطالعه قرار گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل شامل چهار سطح باکتری حل کننده فسفات )بدون باکتری M0 و سه گونه باکتری با پتانسیل انحلال نسبی زیاد M1, M2 و (M3, دو سطح باکتری بردی ریزوبیوم )بدون باکتری B0 و با باکتری (B1 و سه سطح کود فسفره )صفر=  P0, P1=29 و P2=58 میلی گرم سوپر فسفات تریپل بر کیلوگرم خاک( در چارچوب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا شد. موقع برداشت, وزن خشک بخش هوایی, وزن دانه در بوته و غلظت P, Fe, Mn, Cu و Zn در بخش هوایی گیاه اندازه گیری گردید. باکتری های حل کننده فسفات به طور متوسط, وزن خشک, غلظت فسفر, آهن, روی و مس در بخش هوایی گیاه را به ترتیب 156, 30, 9.3, 6 و 8.3 درصد نسبت به شاهد افزایش دادند. عامل بردی ریزوبیوم بر تمام ویژگی های ذکر شده و وزن دانه تاثیر معنی دار مثبت داشت. برهمکنش های دو عامل فوق بر وزن خشک, درصد فسفر و غلظت آهن بخش هوایی گیاه معنی دار بود. افزایش سطوح کود فسفره نیز وزن خشک (P<0.05), غلظت فسفر و وزن دانه در بوته (P<0.01) را به طور متوسط به ترتیب 14, 15 و 22 درصد نسبت به شاهد, افزایش و غلظت روی (P<0.05) را 5.5 درصد نسبت به شاهد کاهش داد. بیشترین مقدار فسفر در بخش هوایی گیاه در بالاترین سطح کود فسفره (P2) مشاهده گردید ولی وزن خشک بخش هوایی گیاه در سطح P1 و در حضور باکتری حل کننده فسفات تفاوت معنی داری با سطح P2 آن نداشت. بنابراین, از دیدگاه ضرورت کاهش مصرف کود شیمیایی, می توان بیان نمود که نیاز به مصرف کود فسفره در سویا در حضور باکتری حدودا 50 درصد کاهش می یابد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

راثی پور، لعیا، و علی اصغرزاده، ناصر. (1384). برهمکنش باکتری های حل کننده فسفات و بردی ریزوبیوم ژاپنیکوم بر عملکرد و جذب برخی عناصر غذایی در سویا . دانش کشاورزی، 15(4)، 141-156. SID. https://sid.ir/paper/28971/fa

Vancouver: کپی

راثی پور لعیا، علی اصغرزاده ناصر. برهمکنش باکتری های حل کننده فسفات و بردی ریزوبیوم ژاپنیکوم بر عملکرد و جذب برخی عناصر غذایی در سویا . دانش کشاورزی[Internet]. 1384؛15(4):141-156. Available from: https://sid.ir/paper/28971/fa

IEEE: کپی

لعیا راثی پور، و ناصر علی اصغرزاده، “برهمکنش باکتری های حل کننده فسفات و بردی ریزوبیوم ژاپنیکوم بر عملکرد و جذب برخی عناصر غذایی در سویا ،” دانش کشاورزی، vol. 15، no. 4، pp. 141–156، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28971/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا