مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

713
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای تاثیر مواد شیمیایی و تخمیر طبیعی بر روی کیفیت میکروبی و آنتی بادی IgG آغوز گاو به منظور افزایش ماندگاری آن

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 92

چکیده

 زمینه مطالعه: آغوز گاوی اولین شیر ترشح شده پس از تولد گوساله م یباشد و ماد های بسیار مغذی سرشار از فاکتورهای ایمن یبخش, فاکتورهای ضدمیکروبی, فاکتورهای رشد و ترمیم بافت م یباشد. با توجه به ضرورت بهره مندی از آغوز و نیز فواید ارزشمند آن برای گوساله, نگهداری و ذخیره آغوز همواره مورد توجه بوده است. آلودگی میکروبی آغوز موجب تداخل در جذب آنت یباد یهای موجود در آغوز م یشود. هدف: بررسی اثر نگهدارند ههای شیمیایی و تخمیر طبیعی جهت ذخیره سازی آغوز به منظور حفظ کیفیت آن م یباشد. روش کار: برای انجام این تحقیق آغوز حاصل از شیردوشی اولیه بعد از زایمان, از 5 گاو نژاد هلشتاین ب هطور مجزا جم عآوری شد. نمون هها فوراً به آزمایشگاه منتقل شدند و آزمایشات میکروبی بر روی نمون ههای آغوز تازه انجام شد. سپس نمون ههای آغوز بعد از انجام تیمار با اسید پروپیونیک, اسید فرمیک, سوربات پتاسیم و روش تخمیر طبیعی در روزهای 1, 10, 20 و 30 ذخیره سازی از نظر باکتر یهای شاخص شامل بارمیکروب یکل و اشرشیا کلی, کل یفرم و کپک ومخمر مورد ارزیابی قرار گرفتند. بعد از انجام آزمون میکروبی از نمونه کلستروم تازه )شاهد( و نمون ههای تیمار شده در پایان روز Whey 30 تهیه شد و آزمون SRID ب همنظور سنجش آنت یبادی IgG در نمونه شاهد و نمون ههای تیمار شده انجام شد. نتایج: سوربات پتاسیم نقشی در کاهش باکتر یهای اشرشیا کلی و کلی فرم نداشت اما مانع افزایش تعداد آ نها در طی 30 روز نگهداری گردیده است. اسید فرمیک و اسید پروپیونیک موجب کاهش باکتری اشرشیاکلی و کلی فرم ) 05 / p>0 ( شدند. همچنین این دو اسید به علت ماهیت اسیدی موجب رشد بیش از حد کپک و مخمر در مقایسه با سوربات پتاسیم شدند. اما سه تیمار یاد شده نقشی در کاهش بارمیکروبی کل ) 05 / p<0 ( نداشت هاند. تخمیر طبیعی نیز فقط در کاهش اشرشیا کلی و کلی فرم نقش داشته است و در مقایسه با تیمارهای دیگر بار میکروبی کل از روز بعد از تیمار افزایش بسیار شدیدی داشته است. در بین تیمارها, سوربات پتاسیم و اسید فرمیک در حفظ کیفیت بهداشتی آغوز نقش مؤ ثرتری داشت هاند. همچنین نتایج حاصل از سنجش آنتی بادی IgG نشان دهنده آن است که نقش سوربات پتاسیم نسبت به دو اسید آلی و تخمیر طبیعی در کاهش میزان آنتی بادی IgG معن یدار نبوده است) 05 / p<0 ( و اثر حفاظتی بهتری داشته است. نتیج هگیری نهایی: سوربات پتاسیم و اسید فرمیک نسبت به اسید پروپیونیک و تخمیر طبیعی نقش بهتری در حفظ خواص و کیفیت آغوز برای نگهداری کوتاه مدت جهت تغذیه گوساله داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ستوده، شراره، ربانی خوراسگانی، محمد، اعتمادی فر، زهرا، و زرکش اصفهانی، سیدحمید. (1397). بررسی مقایسه ای تاثیر مواد شیمیایی و تخمیر طبیعی بر روی کیفیت میکروبی و آنتی بادی IgG آغوز گاو به منظور افزایش ماندگاری آن. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 73(1 )، 83-92. SID. https://sid.ir/paper/34571/fa

    Vancouver: کپی

    ستوده شراره، ربانی خوراسگانی محمد، اعتمادی فر زهرا، زرکش اصفهانی سیدحمید. بررسی مقایسه ای تاثیر مواد شیمیایی و تخمیر طبیعی بر روی کیفیت میکروبی و آنتی بادی IgG آغوز گاو به منظور افزایش ماندگاری آن. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1397؛73(1 ):83-92. Available from: https://sid.ir/paper/34571/fa

    IEEE: کپی

    شراره ستوده، محمد ربانی خوراسگانی، زهرا اعتمادی فر، و سیدحمید زرکش اصفهانی، “بررسی مقایسه ای تاثیر مواد شیمیایی و تخمیر طبیعی بر روی کیفیت میکروبی و آنتی بادی IgG آغوز گاو به منظور افزایش ماندگاری آن،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 73، no. 1 ، pp. 83–92، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34571/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button