Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,202
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

670
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسپری اسیدهای سیتریک، استیک و پروپیونیک بر برخی پارامترهای میکروبی، شیمیایی و ظاهری گوشت بسته بندی شده گاو

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 58

چکیده

 اثر اسپری اسیدهای سیتریک, استیک و پروپیونیک بر خصوصیات میکروبی, شیمیایی و ظاهری گوشت بسته بندی شده گاو مورد مطالعه قرار گرفت. گوشت ناحیه سردست گاو متعاقب اسپری با محلول های 1 درصد استریل اسیدهای سیتریک, استیک و پروپیونیک, بسته بندی گردید. نمونه های بسته بندی شده گوشت در دمای 4 درجه سلسیوس نگه داری و با فواصل 2 روز, مورد آزمایش های میکروبی (شمارش مزوفیل های هوازی, شمارش کلی فرم ها, شمارش سرماگرا ها و شمارش بی هوازی ها), شیمیایی (pH و TVN) و ظاهری (درصد خونابه, کیفیت رنگ و بو) قرار گرفت. آزمایشات در 20 تکرار انجام پذیرفت. نتایج به دست آمده نشان داد, تعداد مزوفیل های هوازی, کلی فرم ها, سرماگرا ها و بی هوازی ها در طی دوره نگه داری 8 روزه افزایش معنی داری (P<0.01) دارد. تفاوت تعداد میکروب ها بین نمونه شاهد با نمونه تیمارشده با اسید سیتریک معنی دار نبود, درحالی که این تفاوت بین نمونه شاهد و تیمارهای اسید استیک و پروپیونیک معنی دار (P<0.01) بود. همچنین تفاوت پارامترهای مزبور بین اسید سیتریک با اسید استیک و پروپیونیک معنی دار بود (P<0.01) درحالی که این تفاوت بین اسید استیک و پروپیونیک معنی دار نبود. با توجه به پارامترهای میکروبی و شیمیایی, می توان نمونه های شاهد را به مدت 4 روز, نمونه های تیمارشده با اسید سیتریک را تا 5 روز و نمونه های تیمارشده با اسید استیک و پروپیونیک را 7 روز نگه داری نمود. به دلیل غیرمعنی دار (P>0.01) بودن تفاوت بین نمونه شاهد و نمونه های تیمارشده از لحاظ خصوصیات ظاهری, می توان از غلظت های 1% این اسیدها بدون ایجاد عوارض نامطلوب ظاهری, در افزایش زمان ماندگاری گوشت گاو استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حنیفیان، شهرام، و جلیل نیا، مجید. (1390). اثر اسپری اسیدهای سیتریک, استیک و پروپیونیک بر برخی پارامترهای میکروبی, شیمیایی و ظاهری گوشت بسته بندی شده گاو. بهداشت مواد غذایی، 1(1 (پیاپی 1))، 49-58. SID. https://sid.ir/paper/222901/fa

    Vancouver: کپی

    حنیفیان شهرام، جلیل نیا مجید. اثر اسپری اسیدهای سیتریک, استیک و پروپیونیک بر برخی پارامترهای میکروبی, شیمیایی و ظاهری گوشت بسته بندی شده گاو. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1390؛1(1 (پیاپی 1)):49-58. Available from: https://sid.ir/paper/222901/fa

    IEEE: کپی

    شهرام حنیفیان، و مجید جلیل نیا، “اثر اسپری اسیدهای سیتریک, استیک و پروپیونیک بر برخی پارامترهای میکروبی, شیمیایی و ظاهری گوشت بسته بندی شده گاو،” بهداشت مواد غذایی، vol. 1، no. 1 (پیاپی 1)، pp. 49–58، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222901/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button