مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر بیهوشی اسانس اسطوخودوس (Lavendula officinalis) بر آسیب های بافتی و آنزیم های بیوشیمیایی خون ماهی کپور نقرهای

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 15

چکیده

 دستیابی به یک داروی بیهوش کننده مناسب جهت بیهوشی سریع با بازگشت طولانی مدت و ایمن از آن, همواره دغدغه محققین علوم شیلاتی بوده است. در این مطالعه به بررسی اثر بی هوشی اسانس اسطوخودوس بر آسیب های بافتی و فاکتور های آنزیمی خون ماهی کپور نقره ای پرداخته شد. تعداد 260 قطعه بچه ماهی کپور نقره ای با میانگین وزن و طول کل به ترتیب g 5/1± 55/23 و Cm 1± 6/15 در چهار گروه دسته بندی شدند. 3 گروه از ماهیان با غلظت هایppm 200, 300 و 400 اسانس اسطوخودوس بیهوش شدند و گروه چهارم به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. زمان های رسیدن به مراحل مختلف بیهوشی اندازه گیری و ثبت شد و در ساعات صفر و 24 پس از بیهوشی از گروه های مختلف خونگیری به عمل آمد. پس از جدا نمودن سرم پلاسما توسط سانتریفیوژ, مقادیر آنزیم های آلانین آمینو ترانسفراز (ALT), آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) و آلکالین فسفاتاز (ALP) نمونه های پلاسما اندازه گیری شد. بافت های کلیه, کبد و آبشش ماهیان خونگیری شده نیز خارج و جهت بافت شناسی نگه داری گردید. اسانس اسطوخودوس در غلظتppm 300, کپور نقره ای را درکمتر از min 3 بیهوش کرد و بازگشت از بیهوشی نیز کمتر از min 3 طول کشید. از طرفی بیهوشی با غلظت های مختلف اسانس اسطوخودوس تاثیری برپروفیل خون شناسی نداشته و تغییرات معنی داری در میزان آنزیم های AST, ALT و ALPدرهیچ یک از ساعت های مذکورمشاهده نشد (05/0

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلشن، نغمه، میردارهریجانی، جواد، قرایی، احمد، و جمشیدیان، عباس. (1397). تاثیر بیهوشی اسانس اسطوخودوس (Lavendula officinalis) بر آسیب های بافتی و آنزیم های بیوشیمیایی خون ماهی کپور نقرهای. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 73(1 )، 9-15. SID. https://sid.ir/paper/34577/fa

    Vancouver: کپی

    گلشن نغمه، میردارهریجانی جواد، قرایی احمد، جمشیدیان عباس. تاثیر بیهوشی اسانس اسطوخودوس (Lavendula officinalis) بر آسیب های بافتی و آنزیم های بیوشیمیایی خون ماهی کپور نقرهای. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1397؛73(1 ):9-15. Available from: https://sid.ir/paper/34577/fa

    IEEE: کپی

    نغمه گلشن، جواد میردارهریجانی، احمد قرایی، و عباس جمشیدیان، “تاثیر بیهوشی اسانس اسطوخودوس (Lavendula officinalis) بر آسیب های بافتی و آنزیم های بیوشیمیایی خون ماهی کپور نقرهای،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 73، no. 1 ، pp. 9–15، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34577/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button