Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

332
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

460
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی قدرت بیهوشی و آسیب های بافتی اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita) در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 هدف از این مطالعه بررسی اثر بیهوش کنندگی و آسیب­ های بافتی اسانس نعناع فلفلی در ماهی کپور معمولی است. تعداد 70 عدد ماهی کپور معمولی با میانگین وزن و طول کل به ترتیب 54/1± 52/8 گرم و 16/1± 47/8 سانتی متر در غلظت­ های مختلف اسانس نعناع فلفلی شامل 200, 250, 300, 350, 400, 450 و ppm 500 به شیوه حمام بیهوش شدند. میانگین دما, pH و سختی آب مورد استفاده در طی دوره آزمایش به ترتیب برابر C° 2± 22, 7 و 981 میلی گرم بر لیتر ثبت شد. پس از تیمار ماهیان, زمان های رسیدن به مراحل مختلف بیهوشی, از دست­ رفتن تعادل, بیهوشی سبک, بازگشت تعادل و احیا کامل در گروه­ های مختلف اندازه­ گیری شد. سپس به منظور تعیین تاثیرات احتمالی اسانس نعناع فلفلی از غلظت های 200, 300, 400 و ppm 500 در زمان­ های صفر و 24 ساعت, اقدام به نمونه­ برداری بافتی از اندام های کبد, کلیه و آبشش ماهیان شد و بعد از تهیه مقاطع میکروسکوپی و رنگ آمیزی آن ها, با میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین زمان رسیدن به بیهوشی کامل در تیمار های 200 و ppm 500 و به ترتیب پس از 11± 5/100 و 16± 73 ثانیه بود. کمترین زمان احیاء مربوط به تیمار ppm 200 و به مدت 4/8± 300 ثانیه ثبت شد. همچنین مشخص شد که با افزایش غلظت ماده بیهوش کننده, زمان القا بیهوشی سریعتر و زمان بازگشت از بیهوشی افزایش می­ یابد. از طرفی آسیب شناسی بافتی نیز نشان داد که غلظت بهینه ppm 200 فاقد تأثیرات جانبی است و می توان از این غلظت بدون نگرانی از آسیب­ های احتمالی به عنوان یک ماده بیهوش کننده بی خطر استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رخشانی، مرضیه، میردارهریجانی، جواد، و قرایی، احمد. (1397). بررسی قدرت بیهوشی و آسیب های بافتی اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita) در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 27(1 )، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/4527/fa

    Vancouver: کپی

    رخشانی مرضیه، میردارهریجانی جواد، قرایی احمد. بررسی قدرت بیهوشی و آسیب های بافتی اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita) در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1397؛27(1 ):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/4527/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه رخشانی، جواد میردارهریجانی، و احمد قرایی، “بررسی قدرت بیهوشی و آسیب های بافتی اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita) در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 27، no. 1 ، pp. 1–10، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4527/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا