مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

965
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بلوغ آزمایشگاهی تخمکهای نارس شتر یک کوهانه در محیط ها مزاف 10 همراه با غلظتهای مختلف سرم گوساله جنینی

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 148

چکیده

 هدف: انجام بلوغ آزمایشگاهی تخمک نارس شتر یک کوهانه به منظور استفاده از آن در باروری آزمایشگاهی.طرح: مطالعه مداخله ای.حیوانات: تخمدان شترهای نحر در کشتارگاههای محلی.روش: جمع آوری و انتقال تخمدانهای شترهای نحر شده در کشتارگاه در سرم فیزیولوژی استریل و در دمای 35-30 درجه سانتیگراد و حاوی آنتی بیوتیک, مکش فولیکول ها و جداسازی تخمکها و کشت آنها در محیط کشت سلول TC-199 وهامز اف 10 دارای صفر تا 10 درصد سرم گوساله جنینی توسط حرات غیر فعال شده, کشت تخمکها به مدت 48-36 ساعت در انکوباتور با حرارت 5/38 درجه سانتیگراد و 5 درصد گاز کربنیک, گرفتن سلولهای کومولوس, ثابت نمودن تخمکها و رنگ آمیزی آنها و سپس مطالعه آنها جهت ارزیابی میزان بلوغ تخمکها.تجزیه و تحلیل آماری: آنالیزواریانس و در صورت وجود اختلاف معنادار, استفاده از آزمون دانکن.نتایج: هنگامی که تخمدانهای منتقل شده به آزمایشگاه بلافاصله مورد استفاده قرار گرفت, میزان بلوغ تخمکهای نارس شتر یک کوهانه در محیط هامزاف 10 بدون پروتئین کشت تنها 65/17 درصد بود در حالی که میزان بلوغ در محیطهای حاوی 5 درصد و 10 در صد پروتئین (به ترتیب 37 و 33 درصد) به طور معنی داری افزایش یافت (P<0/05), اما این افزایش ارتباط معنی داری با افزایش غلظت پروتئین نداشت. هنگامی که تخمدانها 24 ساعت در یخچال نگهداری شده و بعدا مورد استفاده قرار گرفتند. میزان بلوغ تخمکها در محیط بدون پروتئین کشت تنها 54/14 درصد بود در حالی که میزان بلوغ در محیطهای حاوی 5 درصد و 10 درصد پروتئین (به ترتیب 86/25 و 33/33 درصد) به طور معنی داری افزایش یافت (P<0/05), در این آزمایش هر چند با افزایش غلظت سرم میزان بلوغ افزایش داشت ولی اختلاف آنها معنی دار نبود.نتیجه گیری: در شرایط حاضر به نظر می رسد که بتوان تخمدانهای شتر را در سرمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری و سپس مورد استفاده قرار داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تاجیک، پرویز، پویان، حمیدرضا، زارع شحنه، احمد، قاسم زاده نوا، حمید، و میرشکرایی، پژمان. (1384). بلوغ آزمایشگاهی تخمکهای نارس شتر یک کوهانه در محیط ها مزاف 10 همراه با غلظتهای مختلف سرم گوساله جنینی . مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 60(2)، 143-148. SID. https://sid.ir/paper/34666/fa

    Vancouver: کپی

    تاجیک پرویز، پویان حمیدرضا، زارع شحنه احمد، قاسم زاده نوا حمید، میرشکرایی پژمان. بلوغ آزمایشگاهی تخمکهای نارس شتر یک کوهانه در محیط ها مزاف 10 همراه با غلظتهای مختلف سرم گوساله جنینی . مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1384؛60(2):143-148. Available from: https://sid.ir/paper/34666/fa

    IEEE: کپی

    پرویز تاجیک، حمیدرضا پویان، احمد زارع شحنه، حمید قاسم زاده نوا، و پژمان میرشکرایی، “بلوغ آزمایشگاهی تخمکهای نارس شتر یک کوهانه در محیط ها مزاف 10 همراه با غلظتهای مختلف سرم گوساله جنینی ،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 60، no. 2، pp. 143–148، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34666/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button