Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

767
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

526
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر غلظتهای مختلف شوری بر بافت آبشش ماهی بنی (Barbus sharpeyi)

صفحات

 صفحه شروع 243 | صفحه پایان 249

چکیده

 زمینه مطالعه: ماهی بنی از خانواده ی کپورماهیان از گونه های مهم و تجاری در منطقه جنوبی ایران و خلیج فارس محسوب شده و از لحاظ تغذیه ای و اقتصادی بسیار حائز اهمیت می باشد. هدف: با توجه به اهمیت سازگاری ماهیان با شوری های مختلف در محیط های متفاوت و قدرت تنظیم یونی و اسمزی و حفظ هموستاز بدن مطالعه اخیر صورت گرفته است. روش کار: برای انجام این پژوهش تعداد 144 قطعه ماهی بنی سالم با میانگین وزنی 350±2.36g و طول 25±1.25Cm در پنج گروه مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه اول به عنوان شاهد در آب معمولی شهری کلرزدایی شده و چهار گروه بعدی به ترتیب در غلظت هایی شوری 12, 8, 4ppt و 16 در شرایط یکسان نگهداری شدند. در روزهای 1, 3, 7, 14, 21 و 28 از کمان آبششی دوم از سمت چپ نمونه هایی به ضخامت حداکثر cm 5/0 تهیه و در محلول بوئن قرار داده شدند. سپس به روش استاندارد و معمول تهیه مقاطع بافتی برش هایی به ضخامت 5-6mm تهیه و رنگ آمیزی H&E بر روی آن ها انجام گرفت. نتایج: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که انتقال تدریجی ماهی بنی به آب با شوری بالا باعث تغییرات واضح در تعداد و نحوه توزیع سلول های کلراید در روزهای مختلف نمونه برداری همراه بوده است. بویژه این تغییرات در اندازه این سلول ها در دو موضع فیلامنتی و لاملایی مشهود بوده است. نتیجه گیری نهایی: با توجه به روند کاهشی منابع آب شیرین از این تحقیق می توان نتیجه گرفت که ماهی بنی تا چه اندازه می تواند بدون تغییر در ساختار آبشش در مقابل شوری مقاومت کند. این یافته ها نشان داد که ماهی بنی شوری پسند بوده و غلظت4g/l برای آن بهینه و غلظت های12g/l و 8 برای آن قابل تحمل می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مروتی، حسن، عبدی، رحیم، و شمسی، محمدمهدی. (1396). بررسی تاثیر غلظتهای مختلف شوری بر بافت آبشش ماهی بنی (Barbus sharpeyi). مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 72(2)، 243-249. SID. https://sid.ir/paper/34810/fa

    Vancouver: کپی

    مروتی حسن، عبدی رحیم، شمسی محمدمهدی. بررسی تاثیر غلظتهای مختلف شوری بر بافت آبشش ماهی بنی (Barbus sharpeyi). مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1396؛72(2):243-249. Available from: https://sid.ir/paper/34810/fa

    IEEE: کپی

    حسن مروتی، رحیم عبدی، و محمدمهدی شمسی، “بررسی تاثیر غلظتهای مختلف شوری بر بافت آبشش ماهی بنی (Barbus sharpeyi)،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 72، no. 2، pp. 243–249، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34810/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا