مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

412
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

524
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ﻓ ﺮ اوانی ژنهای انتروتوکسین زای استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونههای گوشت چرخ شده اغذیه فروشیهای استان مازندران

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 72

چکیده

 زمینه مطالعه: : استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهمترین باکتری های بیماریزا برای انسان به شمار می رود که به راحتی طی ذبح, فرآوری, بسته بندی, نگهداری و دستکاری گوشت و محصولات گوشتی به علت عدم رعایت موازین بهداشتی به ماده غذایی انتقال می یابد و موجب بروز مسمومیت غذایی استافیلوکوکی می گردد. هدف: هدف این مطالعه بررسی آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس و ارزیابی ﻓ ﺮ اوانی ژن های عامل انتروتوکسین های استافیلوکوکی در گوشت گوساله چرخ شده خام و طبخ شده در اغذیه فروشی های استان مازندران بود. روش کار: 150 نمونه گوشت چرخ شده گوساله (95 نمونه خام و 55 نمونه طبخ شده) به روش نمونه گیری تصادفی از اغذیه فروشی های استان مازندران, طی خرداد و تیر ماه 1396, جمع آوری گردید. شمارش استافیلوکوکوس اورئوس با استفاده از محیط بردپارکر آگار انجام شد. ﻓ ﺮ اواﻧ ی ژن های انتروتوکسین های A-E و G, H, I و شبه J با تکنیک PCR لحظه به لحظه ارزیابی گردید. نتایج: 68درصد از نمونه ها آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس بودند. میانگین تعداد در نمونه های گوشت چرخ شده خام و طبخ شده, به ترتیب, برابر با cfu/g 105×1/3 و cfu/g 103×7/5 بود. در میان 92 جدایه, 23 جدایه (25درصد) حامل ژن کد کننده انتروتوکسین بودند. از 23 جدایه فوق, 15 جدایه (2/65درصد) حامل یک ژن انتروتوکسین و بقیه حامل بیش از یک ژن بودند. دو جدایه دارای ژن های SEA و SEC, دو جدایه حامل ژن هایSEA و SEE, یک جدایه حامل ژن هایSEA و SEG, یک جدایه حامل ژن های SEC و SEI, یک جدایه حامل ژن های SEA, SEC و SEG و یک جدایه حامل ژن های SEE و SEG بود. نتیجه گیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان می دهد که تعداد سویه های انتروتوکسیژنیک استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های گوشت چرخ شده در اغذیه فروشی های استان مازندران به میزان قابل ملاحظه ای بالاست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزخانی، مریم، و توریان، فهیمه. (1398). ارزیابی ﻓ ﺮ اوانی ژنهای انتروتوکسین زای استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونههای گوشت چرخ شده اغذیه فروشیهای استان مازندران. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 74(1 )، 65-72. SID. https://sid.ir/paper/34915/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزخانی مریم، توریان فهیمه. ارزیابی ﻓ ﺮ اوانی ژنهای انتروتوکسین زای استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونههای گوشت چرخ شده اغذیه فروشیهای استان مازندران. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1398؛74(1 ):65-72. Available from: https://sid.ir/paper/34915/fa

    IEEE: کپی

    مریم عزیزخانی، و فهیمه توریان، “ارزیابی ﻓ ﺮ اوانی ژنهای انتروتوکسین زای استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونههای گوشت چرخ شده اغذیه فروشیهای استان مازندران،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 74، no. 1 ، pp. 65–72، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34915/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button