مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

852
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه و مدل سازی میزان رشد استافیلوکوکوس آرئوس در سوپهای آماده تجارتی متاثر از عوامل انتخابی رشد

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 72

چکیده

 هدف: این مطالعه جهت ارایه مدل پیشگوی رشداستافیلوکوکوس آرئوس متاثر از عوامل انتخابی رشد (حرارت نگهداری, pH و میزان اینوکولوم) در دو نوع سوپ تجارتی (سوپ جو و سوپ قارچ) طراحی شده است.طرح: آنالیز چند فاکتوری.روش: در طی یک مطالعه تلقیحی چند فاکتوری, اثرات مقادیر مختلف pH (5, 4.5,4), میزان تلقیح اولیه باکتری 102) و 104 در میلی لیتر سوپ), درجه حرارت نگهداری (5, 15, 25, 35 و 45 درجه سانتیگراد) و نیز نوع سوپ تجارتی (سوپ قارچ و سوپ جو) بر روی زمان دو برابر شدن باکتری استافیلوکوکوس آرئوس مورد بررسی قرار گرفته است. تعیین میزان رشد باکتری (زمان دوبرابر شدن) از طریق کشت نمونه های سوپ تلقیح شده در شرایط مختلف و شمارش باکتری در محیط بردپارکر Baird Parker صورت گرفت.تجزیه و تحلیل آماری: آنالیز واریانس جهت ارزیابی اثرات مستقل و تداخلی, pH, حرارت نگهداری, میزان تلقیح باکتری و نوع سوپ و مدل رگرسیون چند فاکتوری نیز جهت تهیه مدل پیشگوی رشد در شرایط آزمایش شده مورد استفاده قرار گرفت. قدرت پیشگویی مدل با محاسبه R2 (ضریب تعیین) مشخص گردید.نتایج: مدت زمان دو برابر شدن باکتری به طور معنی داری تحت تاثیر نوع سوپ, حرارت و نیز اثرات تداخلی این دو قرار گرفت (P≤0.05) ولی میزان تلقیح اولیه باکتری در این مطالعه تاثیر معنی داری در میزان رشد باکتری نداشت (P=0.182) با استفاده از معادله رگرسیون و ترانسفورماسیونهای مناسب, ارتباط زمان دو برابر شدن باکتری (g) به عنوان متغیر وابسته با مقادیر مختلف عوامل مورد نظر رشد و نیز اثرات تداخلی آنها به عنوان متغیرهای مستقل به صورت مدل پیشگو تهیه گردید.نتیجه گیری: با استفاده از مدل تهیه شده در این مطالعه زمان دو برابر شدن استافیلوکوکوس آرئوس در محدوده دامنه مقادیر متغیرهای به کار گرفته شده با قدرت پیشگویی بسیار خوب قابل محاسبه و پیشگویی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضویلر، ودود، و فضل آرا، علی. (1381). مطالعه و مدل سازی میزان رشد استافیلوکوکوس آرئوس در سوپهای آماده تجارتی متاثر از عوامل انتخابی رشد. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 57(3)، 65-72. SID. https://sid.ir/paper/34955/fa

    Vancouver: کپی

    رضویلر ودود، فضل آرا علی. مطالعه و مدل سازی میزان رشد استافیلوکوکوس آرئوس در سوپهای آماده تجارتی متاثر از عوامل انتخابی رشد. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1381؛57(3):65-72. Available from: https://sid.ir/paper/34955/fa

    IEEE: کپی

    ودود رضویلر، و علی فضل آرا، “مطالعه و مدل سازی میزان رشد استافیلوکوکوس آرئوس در سوپهای آماده تجارتی متاثر از عوامل انتخابی رشد،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 57، no. 3، pp. 65–72، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34955/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button