مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

773
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

631
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر بیهوشی با CO2، گل میخک و کشتار خارج از آب بر کیفیت گوشت ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 301 | صفحه پایان 306

چکیده

 بیهوشی پیش کشتار یکی از مراحل مهم در مدیریت کیفیت گوشت ماهی می باشد. هدف از این پژوهش ارزیابی کیفیت گوشت ماهی کپور معمولی تحت روش های مختلف بیهوشی و کشتار بود. در این تحقیق اثر سه تیمار شامل: 1) بیهوشی ماهیان با غوطه وری در آب اشباع شده از گاز CO2 2) بیهوشی ماهیان با غوطه وری آنها در عصاره گل میخک و 3) روش معمول کشتن ماهی (مرگ خارج از آب), بر کیفیت گوشت ماهی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که روش بیهوشی و کشتار بر کیفیت گوشت ماهی کپور معمولی اثر معنی دار داشته است (P<0.05). در مطالعه حاضر مشخص گردید که میانگین pH عضله در طول زمان و بین تیمارهای آزمایشی مختلف تغییرات معنی داری داشته است (P<0.05). میانگین pH عضله بلافاصله پس از مرگ, برای ماهیان تیمار مرگ خارج از آب, بیهوشی با گاز CO2 و بیهوشی با عصاره گل میخک به ترتیب 6.34, 6.48 و 6.99 بود. ماهیان بیهوش شده با عصاره گل میخک, 72 ساعت پس از مرگ پایین ترین میزان آب چک عضله را داشتند (P<0.05). میانگین شاخص انکسار چشم در تیمار مرگ خارج از آب در مدت زمان پس از مرگ بالاترین مقادیر را دارا بود. همچنین روش های بیهوشی مختلف بر رنگ فیله و پوست ماهیان تاثیر معنی دار داشت (P<0.05). نتایج نشان دادند که ماهی های بیهوش و کشته شده با عصاره گل میخک, کیفیت گوشت به مراتب بالاتری نسبت به سایر تیمار ها داشتند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحمانی فرح، کاوه، مولودی، زینب، معینی، سهراب، شعبان پور، بهاره، شعبانی، علی، و ایمان پور، محمدرضا. (1389). مقایسه تاثیر بیهوشی با CO2, گل میخک و کشتار خارج از آب بر کیفیت گوشت ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 65(4)، 301-306. SID. https://sid.ir/paper/35099/fa

    Vancouver: کپی

    رحمانی فرح کاوه، مولودی زینب، معینی سهراب، شعبان پور بهاره، شعبانی علی، ایمان پور محمدرضا. مقایسه تاثیر بیهوشی با CO2, گل میخک و کشتار خارج از آب بر کیفیت گوشت ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1389؛65(4):301-306. Available from: https://sid.ir/paper/35099/fa

    IEEE: کپی

    کاوه رحمانی فرح، زینب مولودی، سهراب معینی، بهاره شعبان پور، علی شعبانی، و محمدرضا ایمان پور، “مقایسه تاثیر بیهوشی با CO2, گل میخک و کشتار خارج از آب بر کیفیت گوشت ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 65، no. 4، pp. 301–306، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35099/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button