مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

926
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف ناتوزیم بر توان پرواری، قابلیت هضم و متابولیت های شکمبه بره های نر ورامینی

صفحات

 صفحه شروع 289 | صفحه پایان 293

چکیده

 در دهه گذشته آنزیم های مختلفی در تغذیه نشخوارکنندگان و غیر نشخوارکنندگان مورد استفاده قرار گرفته است. برخی از آنها اثر مثبتی بر تولید حیوان داشتند. این پژوهش نیز به منظور مطالعه تاثیر تغذیه آنزیم ناتوزیم بر توان پرواری, قابلیت هضم و برخی متابولیت های شکمبه بره های نر ورامینی انجام گرفت. 24 راس بره نر ورامینی 3 تا 4 ماهه با میانگین وزن اولیه 22±1.5 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملا تصادفی با سه جیره آزمایشی و 8 تکرار در هر جیره به مدت 84 روز تغذیه شدند. جیره های آزمایشی شامل جیره شاهد (بدون آنزیم), جیره حاوی نیم گرم ناتوزیم در هر کیلوگرم خوراک و جیره حاوی یک گرم ناتوزیم در هر کیلوگرم خوراک بودند. جیره پایه با استفاده از نرم افزارCNCPS  گوسفندی متوازن شد. ماده خشک مصرفی و افزایش وزن روزانه بره ها اندازه گیری شده و قابلیت هضم جیره ها با اندازه گیری نشانگر خارجی اکسید کروم سه ظرفیتی تعیین گردید. پس از پایان آزمایش, از بره ها نمونه های مایع شکمبه گرفته شده و pH و نیتروژن آمونیاکی آنها اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده نشان داد که جیره های آزمایشی اثر معنی داری بر افزایش وزن روزانه, ماده خشک مصرفی روزانه و ضریب تبدیل غذایی بره های نر نداشتند. همچنین قابلیت هضم چربی خام, پروتئین خام, دیواره سلولی, دیواره سلولی بدون همی سلولز, ماده آلی و ماده خشک جیره های مختلف تفاوت معنی داری نداشت. pH و نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه بره ها نیز به طور معنی داری تحت تاثیر جیره ها قرار نگرفت. بنابراین, استفاده از ناتوزیم تا سطح یک گرم در هر کیلوگرم خوراک تاثیر معنی داری بر بهبود عملکرد پروار بره های نر ورامینی نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقرشاه، حمیدرضا، دهقان بنادکی، مهدی، و رضایزدی، کامران. (1389). تاثیر سطوح مختلف ناتوزیم بر توان پرواری, قابلیت هضم و متابولیت های شکمبه بره های نر ورامینی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 65(4)، 289-293. SID. https://sid.ir/paper/35100/fa

    Vancouver: کپی

    باقرشاه حمیدرضا، دهقان بنادکی مهدی، رضایزدی کامران. تاثیر سطوح مختلف ناتوزیم بر توان پرواری, قابلیت هضم و متابولیت های شکمبه بره های نر ورامینی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1389؛65(4):289-293. Available from: https://sid.ir/paper/35100/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا باقرشاه، مهدی دهقان بنادکی، و کامران رضایزدی، “تاثیر سطوح مختلف ناتوزیم بر توان پرواری, قابلیت هضم و متابولیت های شکمبه بره های نر ورامینی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 65، no. 4، pp. 289–293، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35100/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button