مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

395
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مکمل آلی کروم بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی، برخی فراسنجه های تخمیری شکمبه و متابولیت های خون در بره های پرواری

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 74

چکیده

 در پژوهش کنونی از 15 راس بره نر کرمانی با میانگین وزن اولیه 2/1 ± 9/31 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 5 تکرار به مدت 10 هفته شامل 2 هفته عادت پذیری به جیره پایه و 8 هفته آزمایش, استفاده شد. گروه های آزمایشی شامل گروه شاهد (عدم تغذیه با مکمل کروم), گروه تغذیه شده با 5/1 میلی گرم کروم در هر کیلو گرم خوراک با استفاده از مکمل آلی کروم-متیونین و گروه تغذیه شده با 3 میلی گرم کروم در کیلو گرم خوراک با استفاده از مکمل کروم-متیونین, بودند. نتایج نشان داد که میانگین مصرف خوراک روزانه در بره های تغذیه شده با 5/1 میلی گرم (002/0=p)و 3 میلی گرم (0004/0=p) کروم کمتر از گروه شاهد بود. وزن نهایی و متوسط افزایش وزن روزانه تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. تغذیه بره ها با 3 میلی گرم کروم سبب کاهش ضریب تبدیل خوراک شد (04/0=p). تیمارهای آزمایشی تاثیری بر قابلیت هضم ماده خشک, ماده آلی, چربی و الیاف نامحلول در شوینده خنثی نداشتند, اما قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در بره های پرواری تغذیه شده با 5/1 (003/0=p) و 3 میلی گرم کروم (02/0=p) در مقایسه با گروه شاهد بالاتر بود. تغذیه بره ها با مکمل کروم تاثیری بر غلظت نیتروژن آمونیاکی و pH مایع شکمبه و غلظت گلوکز, پروتئین تام, آلبومین, گلوبولین, اوره و تری گلیسرید خون نداشت. بنابراین می توان نتیجه گیری کرد که استفاده از مکمل کروم به میزان 3 میلی گرم در کیلوگرم جیره سبب بهبود ضریب تبدیل خوراک بره های پرواری می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیفعلی نسب، اسما، موسایی، امیر، ستایی مختاری، مرتضی، و دوماری، حسین. (1398). تاثیر مکمل آلی کروم بر عملکرد رشد, قابلیت هضم مواد مغذی, برخی فراسنجه های تخمیری شکمبه و متابولیت های خون در بره های پرواری. پژوهش های تولیدات دامی، 10(23 )، 65-74. SID. https://sid.ir/paper/390931/fa

    Vancouver: کپی

    سیفعلی نسب اسما، موسایی امیر، ستایی مختاری مرتضی، دوماری حسین. تاثیر مکمل آلی کروم بر عملکرد رشد, قابلیت هضم مواد مغذی, برخی فراسنجه های تخمیری شکمبه و متابولیت های خون در بره های پرواری. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1398؛10(23 ):65-74. Available from: https://sid.ir/paper/390931/fa

    IEEE: کپی

    اسما سیفعلی نسب، امیر موسایی، مرتضی ستایی مختاری، و حسین دوماری، “تاثیر مکمل آلی کروم بر عملکرد رشد, قابلیت هضم مواد مغذی, برخی فراسنجه های تخمیری شکمبه و متابولیت های خون در بره های پرواری،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 10، no. 23 ، pp. 65–74، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390931/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button