مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

977
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی صفات رشد و لاشه بره های حاصل از آمیزش قوچ زل با آمیخته های زندی با زل

صفحات

 صفحه شروع 277 | صفحه پایان 284

چکیده

 هدف: بررسی امکان چربی لاشه از طریق دورگ گیری, میش های زندی و دورگ نسل اول زل × زندی.حیوانات: 65 راس میش نژاد زندی و 15 راس میش زندی × زل و 6 راس قوچ نژاد زندی.طرح: کاملا تصادفی.تجزیه و تحلیل آماری: از آنالیز واریانس و دانکن همچنین از کای دوومن - وایت نی استفاده شد.روش: برای همزمان کردن فحلی بره ها ماده ماده دو رنگ, از سیدر و هورمون eCG استفاده شد. در فصل زایش وزن تولد بره ها تعیین شد. سپس هر یک از ترکیب های نژادی خالص و دورگ دورگ (F1) با شرایط یکسان پرورش و به دلیل تعداد کم بره ها حاصل از آمیزش عقب گرد (R1), بره های نر و ماده هر ترکیب نژادی در یک جایگاه مشترک پرورش داده شدند. پرواربندی بره ها به مدت 90 روز ادامه یافت. سپس دامها ذبح و لاشه آن به سردخانه منتقل و اندازه گیریهای لازم انجام شد.نتایج: میانگین افزایش وزن بره های خالص, F1 و R1 به ترتیب برابر 165(±11), 156(±11) و 162(±15) گرم بدست آمد که این تفاوت ها معنی دار نبود. میانگین ضریب تبدیل غذا برای بره های خالص, F1 و R1 به ترتیب برابر 8.0, 8.4 و 8.5 بود. میانگین درصد گوشت, چربی زیر جلدی و چربی بین عضلانی در بره های R1 بیشتر از بره های F1 و در بره های اخیر بیشتر از بره های خالص بود (p<0.001). درصد چربی احشایی در بره های R1 و F1 بیشتر از بره های خالص و درصد استخوان کمتر بود. درصد دنبه در بره های R1, F1 و خالص به ترتیب برابر 3.6, 6.0 و 13.3 درصد بدست آمد که این تفاوتها معنی دار بود (p<0.01). درصد مجموع چربی بدن (دنبه, چربی زیر جلدی, بین عضلانی و احشایی) در بره های خالص بیشتر از R1 و F1 بود (p<0.05). درصد مجموع چربی لاشه و درصد چربی اتری بره های R1 کمتر از بره های خالص بود (p<0.05). تفاوت میانگین درصد پروتیین, رطوبت و خاکستر لاشه بدون استخوان در بین گروه ها معنی دار نبود.نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که دورگ گیری میش های خالص زندی و دورگ زل × زندی (F1) با قوچ زل سبب کاهش مجموع چربی لاشه و بدن در بره های دورگ نمی شود. بعلاوه علیرغم کاهش درصد دنبه میزان ذخیره چربی در سایر نواحی بدن افزایش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خالداری، مجید، و تاجیک، پرویز. (1385). بررسی صفات رشد و لاشه بره های حاصل از آمیزش قوچ زل با آمیخته های زندی با زل. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 61(3)، 277-284. SID. https://sid.ir/paper/35273/fa

    Vancouver: کپی

    خالداری مجید، تاجیک پرویز. بررسی صفات رشد و لاشه بره های حاصل از آمیزش قوچ زل با آمیخته های زندی با زل. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1385؛61(3):277-284. Available from: https://sid.ir/paper/35273/fa

    IEEE: کپی

    مجید خالداری، و پرویز تاجیک، “بررسی صفات رشد و لاشه بره های حاصل از آمیزش قوچ زل با آمیخته های زندی با زل،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 61، no. 3، pp. 277–284، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35273/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button