مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,118
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

557
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کنجاله سویا در حفظ و نگهداری غضروف مفصل زانو در مدل حیوانی

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 52

کلیدواژه

چکیده

 زمینه مطالعه: سویا یکی از مهمترین منابع تامین کننده پروتیئن جیره غذایی است که می تواند موجب کاهش درد در مفاصل شود.هدف: با توجه به بروز بیماری های مفصلی و ایجاد آرتروز در مفاصل بدن, خصوصا مفصل زانو, انجام مطالعه تاثیر سویا بر غضروف این مفصل ضروری است.روش کار: در این مطالعه 36 سر موش سوری ماده نژاد Balb/c را در سن سه هفتگی انتخاب و بر اساس رژیم غذایی به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول, تحت رژیم کمبود پروتئین به مدت 6 ماه, گروه دوم, سه ماهه اول کمبود پروتئین و سه ماهه دوم پروتئین کامل بدون سویا و گروه سوم, سه ماهه اول کمبود پروتئین و سه ماهه دوم پروتئین کامل حاوی 20 درصد سویا قرار داده شدند. در پایان, میزان آلکالاین فسفاتاز ((ALP سرم خون تعیین و مقاطع رنگ آمیزی شده غضروف تیبیا مورد ارزیابی هیستومورفومتریک قرار گرفتند.نتایج: ضخامت بخش میانی غضروف تیبیا و تعداد کندروسیت ها (12.77±1.57 و 148.84±14.05), در گروهی که سویا مصرف کرده بودند نسبت به سایر گروه ها اختلاف معنی داری را نشان داد .(p<0.001) همچنین میزان ALP سرم خون(204.67 U/L) و غلظت ماده بین سلولی در گروه سوم نسبت به گروه های اول و دوم اختلاف معنی داری نداشت.نتیجه گیری نهایی: بطور کلی چنین نتیجه گیری می شود که شاید سویا بتواند بر رشد غضروف مفصل زانو تاثیر گذاشته و در حفظ و نگهداری غضروف مفصل زانوی افرادی که از کودکی با فقر پروتئینی همراه هستند موثر واقع شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طوطیان، زهرا، فاضلی پور، سیمین، شیبانی، محمدتقی، و کیایی، سیدبابک. (1391). تاثیر کنجاله سویا در حفظ و نگهداری غضروف مفصل زانو در مدل حیوانی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 67(1)، 49-52. SID. https://sid.ir/paper/35291/fa

    Vancouver: کپی

    طوطیان زهرا، فاضلی پور سیمین، شیبانی محمدتقی، کیایی سیدبابک. تاثیر کنجاله سویا در حفظ و نگهداری غضروف مفصل زانو در مدل حیوانی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1391؛67(1):49-52. Available from: https://sid.ir/paper/35291/fa

    IEEE: کپی

    زهرا طوطیان، سیمین فاضلی پور، محمدتقی شیبانی، و سیدبابک کیایی، “تاثیر کنجاله سویا در حفظ و نگهداری غضروف مفصل زانو در مدل حیوانی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 67، no. 1، pp. 49–52، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35291/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button