مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

750
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

671
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد قارچی عصاره متانولی میوه سماق طی دوره انکوباسیون تخم ماهی سفیدک سیستان (Schizothorax zarudnyi)

صفحات

 صفحه شروع 131 | صفحه پایان 137

چکیده

 زمینه مطالعه: امروزه استفاده از مواد شیمیایی نظیر مالاشیت گرین جهت ضد عفونی تخم ماهیان به دلیل مشکلات زیست محیطی آنها در بسیاری از کشورهای جهان ممنوع شده است.هدف: هدف از این مطالعه بررسی عصاره میوه گیاه سماق به عنوان ماده ضدقارچ در طی دوره انکوباسیون تخم های ماهی سفیدک سیستان Schizothorax zarudnyi و مقایسه اثرات آن با مالاشیت گرین است.روش کار: بدین منظور 24 ساعت پس از لقاح, جهت ضد عفونی تخم های ماهی سفیدک, عصاره متانولی میوه سماق در چهار گروه با غلظت 1000 mg/L, 750, 500 و 1250 و سه تکرار به ازای هر غلظت به صورت حمام 20 دقیقه ای به فاصله هر 12 ساعت و گروه مالاشیت گرین با غلظت 0.1 mg/L به صورت حمام 6 دقیقه ای و دو بار در روز استفاده شد. گروه شاهد نیز بدون استفاده از مواد ضدقارچی و با شرایط یکسان با سایر تیمارها مورد آزمایش قرار گرفت.نتایج: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بیشترین میزان درصد قارچ زدگی برای گروه شاهد به میزان %20.23±5.75 و کمترین آن برای تیمار 1250 mg/L عصاره سماق به میزان %0.91±0.51 بدست آمد. همچنین بررسی نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین تیمارهای غلظت های مختلف سماق با هم و همچنین با گروه مالاشیت گرین از نظر قارچ زدگی, درصد لقاح و بازماندگی وجود ندارد (p<0.05).نتیجه گیری نهایی: از آنجا که هیچگونه بدشکلی و ناهنجاری ظاهری در لاروهای تفریخ شده مشاهده نشد لذا عصاره میوه گیاه سماق با غلظت 500 mg/L می تواند بعنوان ماده ای ضد قارچ و بی خطر برای انسان و محیط زیست جهت ضدعفونی تخم های ماهی سفیدک سیستان طی دوره انکوباسیون بکار رود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیخا، سعید، قرایی، احمد، میردارهریجانی، جواد، غفاری، مصطفی، و راهداری، عبدالعلی. (1394). بررسی اثر ضد قارچی عصاره متانولی میوه سماق طی دوره انکوباسیون تخم ماهی سفیدک سیستان (Schizothorax zarudnyi). مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 70(2)، 131-137. SID. https://sid.ir/paper/35481/fa

    Vancouver: کپی

    کیخا سعید، قرایی احمد، میردارهریجانی جواد، غفاری مصطفی، راهداری عبدالعلی. بررسی اثر ضد قارچی عصاره متانولی میوه سماق طی دوره انکوباسیون تخم ماهی سفیدک سیستان (Schizothorax zarudnyi). مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1394؛70(2):131-137. Available from: https://sid.ir/paper/35481/fa

    IEEE: کپی

    سعید کیخا، احمد قرایی، جواد میردارهریجانی، مصطفی غفاری، و عبدالعلی راهداری، “بررسی اثر ضد قارچی عصاره متانولی میوه سماق طی دوره انکوباسیون تخم ماهی سفیدک سیستان (Schizothorax zarudnyi)،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 70، no. 2، pp. 131–137، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35481/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button