مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

978
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

625
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر منابع و سطوح مختلف پری بیوتیک بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 152

چکیده

 هدف از انجام این پژوهش, بررسی اثرات منابع و سطوح مختلف پری بیـــوتیک ]آسپرژیلوس (AM) و مانان اولیگوساکارید[ (MOS)  در جیره جوجه های گوشتی روی صفات عملکرد (مصرف خوراک, افزایش وزن بدن, ضریب تبدیل غذایی) در دوره های آغازین, رشد و پایانی و همچنین صفات لاشه (درصد وزنی بخش های خوراکی و غیرخوراکی بر مبنای وزن زنده پرنده) در پایان دوره پرورش بود. به این منظور در شروع آزمایش 280 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در یک طرح بلوک های کامل تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار قرار داده شدند. تیمارها شامل 1) بدون پری بیوتیک (شاهد) 2) 10/0 درصد پری بیوتیک AM در دوره آغازین و 05/0 درصد در دوره رشد و پایانی 3) 20/0 درصد پری بیوتیک AM در دوره آغازین و 10/0 درصد در دوره رشد و پایانی 4) 30/0 درصد پری بیوتیک AM در دوره آغازین و 15/0 درصد در دوره رشد و پایانی 5) 10/0 درصد پری بیوتیک MOS در دوره آغازین و 05/0 درصد در دوره رشد و پایانی 6) 20/0 درصد پری بیوتیک MOS در دوره آغازین و 10/0 درصد در دوره رشد و پایانی 7) 30/0 درصد پری بیوتیک MOS در دوره آغازین و 15/0 درصد در دوره رشد و پایانی, بودند. در دوره آغازین (21-1 روزگی) تیمارهای تغذیه شده با منبع پری بیوتیکی AM, خوراک مصرفی بیشتری در مقایسه با تیمارهای تغذیه شده با منبع پری بیوتیکی MOS داشتند (P<0.05), در دوره پایانی (49-43 روزگی), مشاهده شد که جیره های غذایی حاوی پری بیوتیک AM افزایش وزن بهتری نسبت به جیره های غذایی حاوی پری بیوتیک MOS داشته (P<0.05), و تیمارهای تغذیه شده با منبع پری بیوتیک AM, ضریب تبدیل غذایی بهتری نسبت به تیمارهای تغذیه شده با منبع پری بیوتیک MOS در دوره پایانی (49-43 روزگی) داشتند (P<0.05), منابع و سطوح مختلف پری بیوتیک درصد وزنی لاشه خالص, روده ها, سینه و ران ها را تحت تاثیر قرار ندادند ولی با مقایسه میانگین منابع مختلف پری بیوتیک از نظر درصد وزنی کبد مشخص شد که جیره های غذایی حاوی پری بیوتیک MOS نسبت به جیره های غذایی حاوی پری بیوتیک AM درصد وزنی کبد بالایی داشتند (P<0.05) درصد وزنی چربی حفره شکمی در تیمار شاهد, کمتر از بقیه جیره های غذایی بود. به طورکلی پری بیوتیک AM نسبت به پری بیوتیک MOS عملکرد بهتری نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لطفان، مسعود، ناظر عدل، کامبیز، ابراهیم نژاد، یحیی، و مقدم، محمد. (1388). تاثیر منابع و سطوح مختلف پری بیوتیک بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 16(1 - الف (ویژه نامه))، 141-152. SID. https://sid.ir/paper/356209/fa

    Vancouver: کپی

    لطفان مسعود، ناظر عدل کامبیز، ابراهیم نژاد یحیی، مقدم محمد. تاثیر منابع و سطوح مختلف پری بیوتیک بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1388؛16(1 - الف (ویژه نامه)):141-152. Available from: https://sid.ir/paper/356209/fa

    IEEE: کپی

    مسعود لطفان، کامبیز ناظر عدل، یحیی ابراهیم نژاد، و محمد مقدم، “تاثیر منابع و سطوح مختلف پری بیوتیک بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 16، no. 1 - الف (ویژه نامه)، pp. 141–152، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/356209/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button