Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

892
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

555
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر برنامه ریزی آبیاری بر عملکرد و کارآیی مصرف آب گندم در گلپایگان

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 62

کلیدواژه

کارآیی مصرف آب (WUE)Q4

چکیده

 در دو سال زراعی 78-1376 اثر چهار برنامه آبیاری بر عملکرد دانه, کاه, وزن هزار دانه, درصد پروتئین دانه و کارآیی مصرف آب گندم رقم مهدوی در گلپایگان بصورت طرح بلوکهای کامل تصادفی بررسی شد. تیمارهای آبی شامل چهار دور آبیاری پس ازT1=50وT2=75وT3=100 و 125=T4 میلی متر تبخیر تجمعی از تشت کلاسA در چهار تکرار بود. عمق آب به نحوی محاسبه گردید که رطوبت خاک در عمق توسعه ریشه به حد ظرفیت زراعی مزرعه برسد. کود اوره به میزان 350 کیلوگرم در سال اول و 250 کیلوگرم در سال دوم و کودهای سوپرفسفات تریپل و سولفات پتاسیم هر کدام 100 کیلوگرم در هکتار در هر سال بر اساس آزمون خاک و توصیه بخش تحقیقات شیمی, حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاهی مصرف شد. نتایج نشان داد که اثر سال بر وزن دانه, کاه, کارآیی مصرف آب در تولید کاه و درصد پروتئین در سطح یک درصد معنی دار بود. بیشترین مقدار دانه و کاه در سال اول به ترتیب برابر 7525 و 13800 کیلوگرم در هکتار و همچنین بیشترین میزان کارآیی مصرف آب آبیاری بر اساس تولید دانه و کاه در سال اول به ترتیب برابر 19/1 و 17/2 کیلوگرم در متر مکعب بدست آمد. پروتئین دانه در سال دوم در سطح معنی داری بیش از سال اول بود. اثر تیمارهای آبیاری نیز بر میانگین عملکرد دانه, کاه, درصد پروتئین و کارآیی مصرف آب بر اساس تولید دانه در سطح پنج درصد و تولید کاه در سطح یک درصد معنی دار بود. عملکرد دانه و کاه با تغییر دور آبیاری در تیمارهای T1, T3 و T4 نسبت به تیمار دوم کاهش یافت, که این کاهش در تیمارهای T3 و T4 معنی دار بود. درصد پروتئین دانه در تیمار T1 بیشترین مقدار و تفاوت آن فقط با تیمار T3 معنی دار بود. کارآیی مصرف آب با طولانی شدن دور آبیاری تیمارها نسبت به تیمار T1 افزایش معنی داری یافت. کمترین میزان کارآیی مصرف آب از تیمار T1 برابر 99/0 و بیشترین آن از تیمار T4 برابر 24/1 کیلوگرم دانه به ازای هر متر مکعب آب آبیاری بدست آمد. در شرایط آزمایش, آبیاری پس از 75 میلی متر تبخیر با مصرف حدود 6420 متر مکعب آب در هکتار در 9 نوبت آبیاری شامل خاک آب و پی آب با تولید 7825 کیلوگرم دانه و 13625 کیلوگرم کاه در هکتار مناسب ترین تیمار بود. در این تیمار کارآیی مصرف آب بدون احتساب بارندگی بر اساس تولید دانه برابر 22/1 و برای تولید کاه برابر 11/2 کیلوگرم به ازای هر مترمکعب آب آبیاری بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

منتجبی، نصرت اله، و وزیری، ژاله. (1383). اثر برنامه ‌ریزی آبیاری بر عملکرد و کارآیی مصرف آب گندم در گلپایگان. علوم خاک و آب، 18(1)، 52-62. SID. https://sid.ir/paper/357341/fa

Vancouver: کپی

منتجبی نصرت اله، وزیری ژاله. اثر برنامه ‌ریزی آبیاری بر عملکرد و کارآیی مصرف آب گندم در گلپایگان. علوم خاک و آب[Internet]. 1383؛18(1):52-62. Available from: https://sid.ir/paper/357341/fa

IEEE: کپی

نصرت اله منتجبی، و ژاله وزیری، “اثر برنامه ‌ریزی آبیاری بر عملکرد و کارآیی مصرف آب گندم در گلپایگان،” علوم خاک و آب، vol. 18، no. 1، pp. 52–62، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/357341/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا