مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

419
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کنترل آلودگی در ریزازدیادی زرشک بیدانه ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 110

چکیده

زرشک بیدانه ایرانی گونه ای با درجه آلودگی بالا در کشت بافت می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر کلرید جیوه, هیپوکلرید سدیم + کلرید جیوه, کلرید جیوه + 8 هیدروکسی کینولین, سفوتاکسیم + استرپتومایسین, کلرید جیوه + نوع شاخه, کلرید جیوه + موقعیت ریزنمونه و کلرید جیوه + رنگ شاخه بر کاهش آلودگی اجرا گردید. بر اساس نتایج حاصل, استفاده ترکیبی از هیپوکلرید سدیم و کلرید جیوه مؤثرتر از استفاده یگانه کلرید جیوه بود, اما میزان آلودگی نسبتاً بالا بود. نتایج به طور شگفت انگیزی نشان داد که ریزنمونه­ های ضدعفونی­ شده با 100 میلی گرم بر لیتر کلرید جیوه و کشت آن ها در محیط حاوی 150 میلی­ گرم بر لیتر 8 هیدروکسی کینولین کمترین میزان آلودگی قارچی (%15) را داشتند, درحالی که ریزنمونه ­ های تیمار شده با 50 میلی گرم کلرید جیوه و کشت آن ها در محیط فاقد 8-هیدروکسی کینولین بیشترین میزان آلودگی قارچی (%96) را دارا بودند. همچنین, در مقایسه با تیمار کنترل با 58% آلودگی باکتریایی, تیمار 75 میلی گرم بر لیتر سفوتاکسیم + 70 میلی گرم بر لیتر استرپتومایسین فاقد هر گونه آلودگی باکتریایی بود. ریزنمونه ­ های تهیه شده از پاجوش و تیمار شده با 150 میلی گرم بر لیتر کلرید جیوه کمترین میزان آلودگی قارچی (%16) و باکتریایی (%13) را نشان دادند. همچنین نتایج حاکی از آن بود که ریزنمونه­ های جمع آوری شده از موقعیت بالایی, از کمترین میزان آلودگی قارچی (87/%20) و باکتریایی (4/%18) برخوردار بودند. ریزنمونه ­ های تهیه شده از شاخه های صورتی رنگ به طور شگفت انگیزی کمترین میزان آلودگی قارچی (33/%13), آلودگی باکتریایی (%10) و مرگ جوانه (47/%36) را نشان دادند. به طورکلی, انتخاب ریزنمونه­ ها از موقعیت بالایی پاجوش با رنگ صورتی, ضدعفونی آن ها با 100 میلی گرم بر لیتر کلرید جیوه به مدت 5 دقیقه و کشت آن ها در محیط حاوی 150 میلی گرم بر لیتر 8-هیدروکسی کینولین برای کاهش آلودگی پیشنهاد می گردد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نظری مقدم آقایه، رحیم، عابدی، بهرام، بالندری، احمد، سمیعی، لیلی، و تهرانی فر، علی. (1398). کنترل آلودگی در ریزازدیادی زرشک بیدانه ایرانی. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، 9(1 )، 97-110. SID. https://sid.ir/paper/358107/fa

    Vancouver: کپی

    نظری مقدم آقایه رحیم، عابدی بهرام، بالندری احمد، سمیعی لیلی، تهرانی فر علی. کنترل آلودگی در ریزازدیادی زرشک بیدانه ایرانی. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان[Internet]. 1398؛9(1 ):97-110. Available from: https://sid.ir/paper/358107/fa

    IEEE: کپی

    رحیم نظری مقدم آقایه، بهرام عابدی، احمد بالندری، لیلی سمیعی، و علی تهرانی فر، “کنترل آلودگی در ریزازدیادی زرشک بیدانه ایرانی،” مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، vol. 9، no. 1 ، pp. 97–110، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/358107/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button