مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,512
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

637
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه بین تغییرات ترکیبات فنولی و نیتروژن در گیاه زعفران (.Crocus sativus L) در شرایط زراعی

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 64

چکیده

 این مطالعه با هدف ارزیابی روند تغییرات ترکیبات فنولی و نیتروژن در ریزوسفر و اندام های هوایی و زیرزمینی این گیاه در طول فصل رشد, در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار طی دو سال 1387 و 1388 انجام شد. چهار نوبت نمونه برداری از ریزوسفر, بنه و برگ زعفران طی مهر و بهمن ماه 1387 و اردیبهشت و تیر ماه 1388 از مزارع چهار ساله زعفران در بخش مرکزی روستای آبرود در شهرستان تربت حیدریه انجام شد. به منظور اندازه گیری محتوی کل ترکیبات فنولی و نیتروژن به ترتیب از روش های فولین- سیوکالتو و هضم کجلدال استفاده شد. نتایج نشان داد که محتوی نیتروژن و فنول اندام های هوایی و زیرزمینی زعفران و ریزوسفر طی مراحل مختلف نمونه برداری به طور معنی داری متفاوت بود (P£0.05). محتوی ترکیبات نیتروژن و فنول برگ به مراتب بالاتر از بنه و ریزوسفر بدست آمد. به طوری که بیشترین میزان فنول, در مرحله اول, دوم, سوم و چهارم نمونه برداری به ترتیب برای بنه, برگ, برگ و ریزوسفر با 13.3, 47.7, 48.11 و 0.28 میلی گرم بر کیلوگرم بدست آمد. بالاترین میزان نیتروژن در مرحله اول, دوم, سوم و چهارم نمونه برداری به ترتیب برای بنه, برگ, برگ و ریزسفر با 1.60, 2.29, 1.14 و 0.91 میلی گرم بر کیلوگرم مشاهده شد. با افزایش غلظت نیتروژن, محتوی فنول به طور خطی افزایش یافت, به طوری که ضریب همبستگی محتوی نیتروژن و فنول برابر با r2=0.92** تعیین گردید. افزایش مصرف نیتروژن تحت تاثیر افزایش تخصیص کربن با افزایش تولید مواد فتوسنتزی موجب افزایش غلظت ترکیبات فنولی به عنوان یکی از مهمترین متابولیت های ثانویه گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، محمد، و ملافیلابی، عبداله. (1396). رابطه بین تغییرات ترکیبات فنولی و نیتروژن در گیاه زعفران (.Crocus sativus L) در شرایط زراعی. پژوهش های زعفران، 5(1)، 77-64. SID. https://sid.ir/paper/359228/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی محمد، ملافیلابی عبداله. رابطه بین تغییرات ترکیبات فنولی و نیتروژن در گیاه زعفران (.Crocus sativus L) در شرایط زراعی. پژوهش های زعفران[Internet]. 1396؛5(1):77-64. Available from: https://sid.ir/paper/359228/fa

    IEEE: کپی

    محمد حسینی، و عبداله ملافیلابی، “رابطه بین تغییرات ترکیبات فنولی و نیتروژن در گیاه زعفران (.Crocus sativus L) در شرایط زراعی،” پژوهش های زعفران، vol. 5، no. 1، pp. 77–64، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/359228/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button