مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرآنتی اکسیدانتی عصاره دانه ی خرنوب بر فراسنجه های کیفی اسپرم قوچ فراهانی بعد از انجماد و یخ گشایی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 هدف: هدف از این پژوهش بررسی تاثیرعصاره ی دانه ی خرنوب به عنوان آنتی اکسیدانت طبیعی بر کیفیت اسپرم قوچ نژاد فراهانی پس از یخ گشایی بود. مواد و روش ها: در این تحقیق از پنج راس قوچ نژاد فراهانی (وزن: 5± 60 کیلوگرم), دو بار در هفته توسط واژن مصنوعی اسپرم گیری شد. به منظور از بین بردن اثرات فردی دام ها انزال آن ها به نسبت مساوی باهم مخلوط شدند. سطوح مختلف عصاره ی دانه ی خرنوب (صفر, 05/0, 1/0, 15/0 و 2/0 میلی لیتر) به رقیق کننده بر پایه زرده تخم مرغ-تریس افزوده شد. نمونه ها بعد از طی مراحل سرد سازی و پر شدن در پایوت ها, در بخار ازت منجمد شده و تا زمان ارزیابی در ازت مایع نگه داری شدند. پس از یخ گشایی و 5 دقیقه انکوباسیون در دمای 37 درجه سانتیگراد فراسنجه های کیفی اسپرم نظیر جنبایی, جنبایی پیش رونده, زنده مانی (تست ائوزین-نگروزین), سلامت غشا (تست هاست) و همچنین ریخت شناسی اسپرم ها (تست هانکوک) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج: نتایج نشان داد که سطح 05/0 میلی لیتر ازعصاره ی دانه ی خرنوب به طورمعنی داری سبب بهبودی فراسنجه های اسپرم همچون تحرک, زنده مانی, یک پارچگی غشای پلاسمایی و ریخت شناسی درمقایسه با گروه شاهد شد (01/0P<). نتیجه گیری: نتایج نشان داد که افزودن 05/0 میلی لیتر از عصاره ی دانه ی خرنوب به رقیق کننده بر پایه ی تریس-زرده ی تخم مرغ برای فریز و یخ گشایی اسپرم در قوچ نژاد فراهانی احتمالا می تواند مفید باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسگری، محسن، خدایی مطلق، مهدی، کاظمی بن چناری، مهدی، و واحدی، وحید. (1399). اثرآنتی اکسیدانتی عصاره دانه ی خرنوب بر فراسنجه های کیفی اسپرم قوچ فراهانی بعد از انجماد و یخ گشایی. سلول و بافت، 11(1 )، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/360423/fa

    Vancouver: کپی

    عسگری محسن، خدایی مطلق مهدی، کاظمی بن چناری مهدی، واحدی وحید. اثرآنتی اکسیدانتی عصاره دانه ی خرنوب بر فراسنجه های کیفی اسپرم قوچ فراهانی بعد از انجماد و یخ گشایی. سلول و بافت[Internet]. 1399؛11(1 ):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/360423/fa

    IEEE: کپی

    محسن عسگری، مهدی خدایی مطلق، مهدی کاظمی بن چناری، و وحید واحدی، “اثرآنتی اکسیدانتی عصاره دانه ی خرنوب بر فراسنجه های کیفی اسپرم قوچ فراهانی بعد از انجماد و یخ گشایی،” سلول و بافت، vol. 11، no. 1 ، pp. 1–12، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/360423/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button