Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

329
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر تنش رطوبتی بر پارامترهای رشد و کیفیت علوفه کنگرفرنگی (Cynara cardunculus var. scolymus L. )

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 110

چکیده

 کنگرفرنگی گیاهی علفی و چند ساله است که می تواند بعد از استقرار در سال اول رویش, به خشکی متحمل باشد. برای ارزیابی تأثیر تنش کمبود آب بر رشد و کیفیت علوفه این گیاه, آزمایشی با استفاده از طرح بلوک­ های کامل تصادفی با سه تکرار در اصفهان طی سال­ های 93-1391 انجام شد. تیمارهای آبیاری شامل 20, 50 و 80 درصد تخلیه رطوبت قابل استفاده در خاک (به ترتیب بدون تنش, تنش متوسط و شدید) بودند. وزن تر و خشک گیاه و برخی از خصوصیات کیفی علوفه شامل پروتئین و چربی خام, کربوهیدرات­ های محلول در آب, الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی, قابلیت هضم ماده خشک, تانن و میزان خاکستر تعیین شد. نتایج نشان داد که پارامترهای رشدی و کیفیت علوفه تحت تأثیر تنش کمبود آب قرار گرفت. حداکثر وزن تر و خشک گیاه, الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی, چربی خام و خاکستر در تیمار بدون تنش ثبت شدند که با افزایش شدت تنش به ترتیب 67/40, 71/51, 54/6, 23/18, 83/8 و 81/21 درصد کاهش یافتند, در حالی که بیشترین میزان پروتئین خام, قابلیت هضم ماده خشک, کربوهیدرات­ های محلول در آب و محتوای تانن در تنش شدید مشاهده شدند. به طور کلی, اگرچه تنش رطوبتی باعث کاهش عملکرد علوفه شد لیکن از طریق افزایش میزان پروتئین خام, قابلیت هضم ماده خشک و کربوهیدرات­ های محلول در آب و کاهش میزان الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی و خاکستر نقش مثبتی بر خصوصیات کیفی علوفه کنگرفرنگی داشت. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اله دادی، مرضیه، و بحرینی نژاد، بابک. (1398). تأثیر تنش رطوبتی بر پارامترهای رشد و کیفیت علوفه کنگرفرنگی (Cynara cardunculus var. scolymus L. ). تحقیقات کشاورزی ایران، 38(2 )، 101-110. SID. https://sid.ir/paper/360447/fa

    Vancouver: کپی

    اله دادی مرضیه، بحرینی نژاد بابک. تأثیر تنش رطوبتی بر پارامترهای رشد و کیفیت علوفه کنگرفرنگی (Cynara cardunculus var. scolymus L. ). تحقیقات کشاورزی ایران[Internet]. 1398؛38(2 ):101-110. Available from: https://sid.ir/paper/360447/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه اله دادی، و بابک بحرینی نژاد، “تأثیر تنش رطوبتی بر پارامترهای رشد و کیفیت علوفه کنگرفرنگی (Cynara cardunculus var. scolymus L. )،” تحقیقات کشاورزی ایران، vol. 38، no. 2 ، pp. 101–110، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/360447/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا