مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

360
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر زمان برداشت بر ویژگی های کمّی و کیفی علوفه کنگر فرنگی (.Cynara scolymus L )

صفحات

 صفحه شروع 1081 | صفحه پایان 1092

چکیده

 به منظور ارزیابی ویژگی های کمّی و کیفی علوفه کنگر فرنگی (Cynara scolymus L. ) در مراحل مختلف رشدی, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در ایستگاه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان طی سال های زراعی 1394-1393 و 1395-1394 به اجرا در آمد. تیمارها شامل برداشت علوفه در مراحل مختلف رشدی (مرحله رشد رویشی, گلدهی و ابتدای بذردهی) بودند. اندام هوایی گیاه در سال دوم رشد برداشت شد و پس از خشک شدن کامل نمونه ها, عملکرد ماده خشک و برخی صفات کیفی مهم شامل قابلیت هضم ماده آلی, پروتئین خام, الیاف نامحلول در شوینده های اسیدی, الیاف نامحلول در شوینده های خنثی, خاکستر و عناصر معدنی شامل سدیم و پتاسیم اندازه گیری شدند. بر اساس نتایج بدست آمده اثر برداشت در مراحل مختلف فنولوژیکی بر کلیه صفات مورد مطالعه معنی دار بود. در سه مرحله زمانی مورد مطالعه بیشترین عملکرد ماده خشک مربوط به مرحله ابتدای بذردهی و کمترین آن متعلق به رشد رویشی بود. کیفیت علوفه در مرحله رویشی بیشتر از کیفیت علوفه در مراحل گلدهی و ابتدای بذردهی بود به طوری که پروتئین خام و قابلیت هضم ماده آلی بیشتر و الیاف نامحلول در شوینده های اسیدی و الیاف نامحلول در شوینده های خنثی در مرحله رویشی کمتر از سایر مراحل بود. درصد خاکستر و محتوای عناصر معدنی شامل سدیم و پتاسیم نیز در مرحله رشد رویشی بیشتر از مراحل گلدهی و ابتدای بذردهی بود. به طور کلی می توان مرحله گلدهی را مناسبترین زمان برداشت علوفه کنگر فرنگی از لحاظ کمی و کیفی پیشنهاد نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اله دادی، مرضیه، راعی، یعقوب، بحرینی نژاد، بابک، و تقی زاده، اکبر. (1397). بررسی تأثیر زمان برداشت بر ویژگی های کمّی و کیفی علوفه کنگر فرنگی (.Cynara scolymus L ). بوم شناسی کشاورزی، 10(4 )، 1081-1092. SID. https://sid.ir/paper/211346/fa

    Vancouver: کپی

    اله دادی مرضیه، راعی یعقوب، بحرینی نژاد بابک، تقی زاده اکبر. بررسی تأثیر زمان برداشت بر ویژگی های کمّی و کیفی علوفه کنگر فرنگی (.Cynara scolymus L ). بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1397؛10(4 ):1081-1092. Available from: https://sid.ir/paper/211346/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه اله دادی، یعقوب راعی، بابک بحرینی نژاد، و اکبر تقی زاده، “بررسی تأثیر زمان برداشت بر ویژگی های کمّی و کیفی علوفه کنگر فرنگی (.Cynara scolymus L )،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 10، no. 4 ، pp. 1081–1092، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/211346/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button