مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,300
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

7

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه به عامل ها و علیت در ژنوتیپ های مختلف برنج

صفحات

 صفحه شروع 76 | صفحه پایان 86

چکیده

 به منظور بررسی ارتباط صفات مختلف با عملکرد دانه, تعداد 100 لاین و رقم از ارقام بومی و اصلاح شده برنج در قالب طرح لاتیس ساده 10×10 مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه 20 شامل عملکرد دانه و اجزای آن و خصوصیات مورفولوژیک بوته و دانه مورد ارزیابی قرار گرفتند. ضرایب همبستگی ساده بین عملکرد دانه با صفاتی مثل تعداد روز تا 50 درصد گلدهی, تعداد خوشه, عرض برگ پرچم, تعداد کل دانه, تعداد کل پنجه و بوته مثبت و معنی دار بود. نتایج حاصل از تجزیه به عامل ها نشان داد که 6 عامل اصلی و مستقل, 87 درصد تغییرات کل داده ها را توجیه می نمایند. به طوری که در چهار عامل تحت عنوان عامل مرفولوژی گیاه, شکل و اندازه, عملکرد و اجزای آن و پرشدن دانه نامگذاری گردیدند. در عامل عملکرد و اجزای آن صفات مهمی مثل تعداد پنجه بارور, وزن بوته, تعداد دانه پر قرار گرفتند. که همبستگی بین این خصوصیات معنی دار بود. نتایج حاصل از تجزیه علیت بیانگر آن بود که صفت وزن بوته به دلیل دارا بودن اثر مستقیم زیاد و بالا بودن اثرات غیر مستقیم صفات دیگر از طریق این صفت می تواند یک شاخص در جهت افزایش عملکرد دانه مطرح باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اله قلی پور، مهرزاد، و محمدصالحی، محمدصالح. (1382). تجزیه به عامل‌ها و علیت در ژنوتیپ‌های مختلف برنج. نهال و بذر، 19(1)، 76-86. SID. https://sid.ir/paper/360655/fa

    Vancouver: کپی

    اله قلی پور مهرزاد، محمدصالحی محمدصالح. تجزیه به عامل‌ها و علیت در ژنوتیپ‌های مختلف برنج. نهال و بذر[Internet]. 1382؛19(1):76-86. Available from: https://sid.ir/paper/360655/fa

    IEEE: کپی

    مهرزاد اله قلی پور، و محمدصالح محمدصالحی، “تجزیه به عامل‌ها و علیت در ژنوتیپ‌های مختلف برنج،” نهال و بذر، vol. 19، no. 1، pp. 76–86، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/360655/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button