مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

921
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

578
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روابط بین صفات کمی و کیفی با عملکرد در لاین های امید بخش برنج به کمک تجزیه به عامل ها

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 92

چکیده

 به منظور بررسی روابط موجود بین صفات کمی و کیفی با عملکرد, ده لاین امید بخش برنج به همراه ارقام هاشمی و کادوس طی سال های 1385, 1386 و 1387 در موسسه تحقیقات برنج واقع در رشت مورد بررسی قرار گرفتند. طرح آزمایشی مورد استفاده در هر سه سال, بلوک کامل تصادفی با چهار تکرار بود. در این مطالعه 18 صفت شامل عملکرد و صفات کمی و کیفی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج مقایسه میانگین از نظر عملکرد نشان داد که رقم کادوس با 5426 کیلو گرم در هکتار بالاترین عملکرد و لاین های 3, 8 و 9 به ترتیب با 4450, 4435 و 4378 کیلو گرم در هکتار بیش ترین میزان تولید را داشتند. برآورد ضرایب همبستگی ساده بین صفات در میانگین سه سال نشان داد که وزن صد دانه و تعداد پنجه بارور بالاترین ضریب همبستگی مثبت معنی دار را با عملکرد داشته در حالی که بین عملکرد و ارتفاع بوته همبستگی منفی و معنی دار وجود داشت. در تجزیه عاملی صفات, پنج عامل مستقل شکل و اندازه دانه, خصوصیات مرفولوژی گیاه, کیفیت پخت دانه, عملکرد و اجزای آن مجموعا 84 درصد تغییرات کل را توجیه نمودند, در این میان عوامل چهارم و پنجم در جهت افزایش عملکرد نقش بالایی داشتند. بنابراین صفات مرتبط با این عوامل شامل وزن صد دانه, تعداد دانه در خوشه, تعداد روز تا رسیدگی کامل و نیز طول دانه دارای اهمیت بیش تری در گزینش لاین های با عملکرد مطلوب خواهند بود. همچنین صفاتی مانند پنجاه درصد گلدهی, ارتفاع بوته, طول خوشه, درصد تبدیل, قوام ژل, درجه حرارت ژلاتینی و عرض دانه از اهمیت کم تری برخوردار بوده و در درجات بعدی می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نعمانی، معصومه، و رشیدی، ورهرام. (1390). بررسی روابط بین صفات کمی و کیفی با عملکرد در لاین های امید بخش برنج به کمک تجزیه به عامل ها. گیاه و زیست بوم، 7(27-2 (ویژه نامه کود و عملکرد))، 81-92. SID. https://sid.ir/paper/145267/fa

    Vancouver: کپی

    نعمانی معصومه، رشیدی ورهرام. بررسی روابط بین صفات کمی و کیفی با عملکرد در لاین های امید بخش برنج به کمک تجزیه به عامل ها. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1390؛7(27-2 (ویژه نامه کود و عملکرد)):81-92. Available from: https://sid.ir/paper/145267/fa

    IEEE: کپی

    معصومه نعمانی، و ورهرام رشیدی، “بررسی روابط بین صفات کمی و کیفی با عملکرد در لاین های امید بخش برنج به کمک تجزیه به عامل ها،” گیاه و زیست بوم، vol. 7، no. 27-2 (ویژه نامه کود و عملکرد)، pp. 81–92، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145267/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button