مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

961
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

196
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی صفات زراعی و تعیین متغیرها برای بهبود عملکرد در برنج

صفحات

 صفحه شروع 111 | صفحه پایان 119

چکیده

 به منظور بررسی همبستگی و روابط بین عملکرد و سایر صفات کمی و زراعی برنج, شش رقم برنج در سال 1384 به صورت یک طرح دای آلل یک طرفه با یکدیگر تلاقی داده شدند. در سال 1385 والدها و نتاج آنها در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان کشت شد و 15 صفت در آنها اندازه گیری گردید. نتایج حاصل از تجزیه مولفه های اصلی حاکی از نقش پنج مولفه در توجیه 74.57 درصد از تنوع کل داده ها بود. عملکرد دانه همبستگی مثبت معنی داری با عرض, زاویه و مساحت برگ پرچم, تعداد خوشه در بوته و طول دوره رویشی داشت. همبستگی وزن هزار دانه با عملکرد منفی بود. در رگرسیون گام به گام برای گزینش صفات توجیه کننده عملکرد دانه, شش صفت ارتفاع بوته, تعداد دانه پوک در خوشه, طول دوره رویشی, طول خوشه, وزن هزار دانه و مساحت برگ پرچم بود با درجه تبیین 76.5 درصد از کل تنوع نقش داشتند. بر اساس تجزیه علیت, بیشترین تاثیر مستقیم مثبت بر عملکرد دانه را صفت طول دوره رویشی اعمال کرد و بیشترین تاثیر مستقیم منفی را صفت طول خوشه داشت. نتایج تجزیه به عامل ها نشان داد که پنج عامل مستقل و اصلی, 74.57 درصد تغییرات کل داده ها را توجیه می نمایند. تجزیه خوشه ای به روش «وارد» صفات مورد مطالعه و ژنوتیپ ها را در چهار گروه طبقه بندی نمود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رحیمی، مهدی، ربیعی، بابک، رمضانی، مهدی، و موافق، صادق. (1389). ارزیابی صفات زراعی و تعیین متغیرها برای بهبود عملکرد در برنج. پژوهشهای زراعی ایران، 8(1)، 111-119. SID. https://sid.ir/paper/118863/fa

Vancouver: کپی

رحیمی مهدی، ربیعی بابک، رمضانی مهدی، موافق صادق. ارزیابی صفات زراعی و تعیین متغیرها برای بهبود عملکرد در برنج. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1389؛8(1):111-119. Available from: https://sid.ir/paper/118863/fa

IEEE: کپی

مهدی رحیمی، بابک ربیعی، مهدی رمضانی، و صادق موافق، “ارزیابی صفات زراعی و تعیین متغیرها برای بهبود عملکرد در برنج،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 8، no. 1، pp. 111–119، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/118863/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button