مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

348
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

166
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های شیمیایی و میکروبی شیر طعم دار پروبیوتیک با استفاده از باسیلوس کواگولانس و شیره انگور

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 19

چکیده

 امروزه, مصرف شیر و فرآورده های آن به عنوان یکی از شاخص های توسعه جوامع بشری مطرح است. شیر طعم دار, یک نوشیدنی سالم, مغذی, خوشمزه و رفع کننده تشنگی است که توسط گروه عظیمی از مردم به ویژه کودکان مصرف می شود. از این رو, هدف از این پژوهش استفاده از شیره انگور به عنوان طعم دهنده در شیر پروبیوتیک حاوی باسیلوس کوآگولانس و بررسی ویژگی های کیفی این محصول جدید بود. برای این منظور دو فاکتور عددی کمی شامل غلظت شیره انگور (17/0, 1, 3, 5 و 83/5 درصد) و مدت زمان نگه داری (96/0, 2, 5/4, 7 و 04/8 روز), هر کدام در پنج سطح با به کارگیری روش سطح پاسخ در قالب طرح مرکب مرکزی جهت بهینه سازی فرمولاسیون این محصول جدید استفاده شد. نتایج نشان داد که اثر غلظت های مختلف شیره انگور و مدت زمان نگهداری بر pH, اسیدیته قابل تیتراسیون, ماده خشک, چربی و زنده مانی میکروارگانیسم باسیلوس کوآگولانس شیر طعم دار پروبیوتیک معنی دار بود (05/0P<). بهینه سازی براساس حداکثر مقدار pH, حداقل مقدار اسیدیته قابل تیتراسیون و همچنین حداکثر زنده مانی میکروارگانیسم باسیلوس کوآگولانس انجام شد. شرایط بهینه در این پژوهش با مطلوبیت کل 95%, مقدار 1 درصد شیره انگور و مدت زمان نگه داری 2 روز به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظم علیلو، نسیم، امیری، صابر، رضازادباری، محمود، و دودانگه، صونا. (1400). بررسی ویژگی های شیمیایی و میکروبی شیر طعم دار پروبیوتیک با استفاده از باسیلوس کواگولانس و شیره انگور. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(112 )، 11-19. SID. https://sid.ir/paper/362095/fa

    Vancouver: کپی

    کاظم علیلو نسیم، امیری صابر، رضازادباری محمود، دودانگه صونا. بررسی ویژگی های شیمیایی و میکروبی شیر طعم دار پروبیوتیک با استفاده از باسیلوس کواگولانس و شیره انگور. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(112 ):11-19. Available from: https://sid.ir/paper/362095/fa

    IEEE: کپی

    نسیم کاظم علیلو، صابر امیری، محمود رضازادباری، و صونا دودانگه، “بررسی ویژگی های شیمیایی و میکروبی شیر طعم دار پروبیوتیک با استفاده از باسیلوس کواگولانس و شیره انگور،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 112 ، pp. 11–19، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/362095/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button