مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

862
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

486
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنظیم کننده رشد بر گل دهی و برخی صفات خوراکی (Allium cepa) رقم تگزاس ارلی گرانو

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 70

چکیده

 در پیاز خوراکی, گل دهی در سال اول باعث کاهش کیفیت و کمیت محصول می گردد. به منظور بررسی اثر تنظیم کننده های رشد در کنترل گل دهی, پژوهشی گلخانه ای روی رقم تگزاس ارلی گرانو, که به طور گسترده ای در پاییز در مناطق نیمه گرمسیر استان کرمان کشت می گردد, انجام گرفت. در این پژوهش پاکلوبوترازول (صفر, 1000 و 2000 میلی گرم در لیتر), اتفون (500, 1000, 2000, 3000 و 4000 میلی گرم در لیتر), سایکوسل (500 و 1000 میلی گرم در لیتر) و اتفون همراه با سایکوسل پیش از بهاره شدن روی گیاهان پاشیده شد. در زمان برداشت پیاز, صفات مورفولوژیک (درصد گل دهی, طول و وزن خشک اندام هوایی, وزن پیاز و شاخص رسیدگی پیازها) و صفات بیوشیمیایی (کلروفیل a و b و کل کلروفیل در برگ, قندهای احیا کننده و پروتئین های محلول در ریشه, پیاز و اندام هوایی) اندازه گیری شد. نتایج آزمایش نشان داد که مصرف پاکلوبوترازول باعث کاهش درصد گل دهی, قندهای احیا کننده, پروتئین های محلول و طول اندام هوایی, و افزایش کلروفیل های برگ, پروتئین های محلول, قندهای احیا کننده و وزن پیاز گردید, ولی تاثیری بر وزن خشک اندام هوایی نداشت. مصرف اتفون باعث کاهش درصد گل دهی, رشد اندام هوایی, قندهای احیا کننده, پروتئین های محلول و کلروفیل برگ, و افزایش شاخص رسیدگی, قندهای احیا کننده و پروتئین های محلول در پیاز گردید و تاثیری بر وزن پیاز نداشت. مصرف سایکوسل درصد گل دهی, قندهای احیا کننده, پروتئین های محلول, کلروفیل و وزن خشک اندام هوایی را افزایش داد, ولی تاثیری بر طول اندام هوایی, کلروفیل های برگ, قندهای احیا کننده و پروتئین ریشه و وزن پیاز نداشت. سایکوسل هم چنین باعث کاهش قندهای احیا کننده و پروتئین های محلول پیاز گردید. مصرف هم زمان اتفون و سایکوسل باعث کاهش درصد گل دهی, کلروفیل, طول و وزن خشک اندام هوایی گردید, ولی تاثیری بر وزن پیاز و دیگر صفات اندازه گیری شده نشان نداد.  

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آروین، محمدجواد، و بناکار، محمدحسن. (1381). اثر تنظیم کننده رشد بر گل دهی و برخی صفات خوراکی (Allium cepa) رقم تگزاس ارلی گرانو. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 6(1)، 59-70. SID. https://sid.ir/paper/362984/fa

    Vancouver: کپی

    آروین محمدجواد، بناکار محمدحسن. اثر تنظیم کننده رشد بر گل دهی و برخی صفات خوراکی (Allium cepa) رقم تگزاس ارلی گرانو. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1381؛6(1):59-70. Available from: https://sid.ir/paper/362984/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد آروین، و محمدحسن بناکار، “اثر تنظیم کننده رشد بر گل دهی و برخی صفات خوراکی (Allium cepa) رقم تگزاس ارلی گرانو،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 6، no. 1، pp. 59–70، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/362984/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا