مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

833
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از مواد شفاف کننده در تصفیه شربت خام چغندری

صفحات

 صفحه شروع 267 | صفحه پایان 279

چکیده

 شربت خام به عنوان یک محصول حد واسط در فرآوری چغندرقند حاوی ناخالصی های مختلفی (مانند پروتئین, ساپونین, ترکیبات رنگی, ترکیبات فنلی, پکتین و. . . . ) است که بایستی جداسازی یا به یک سطح قابل قبول کاهش داده شوند تا شربت برای مراحل بعد آماده سازی گردد. در این پژوهش از چهار ماده مختلف شفاف کننده (بنتونیت, سیلیکا سل, ژلاتین و زغال فعال) برای حذف ناخالصی شربت خام چغندر استفاده گردید. از مقایسه بنتونیت با سیلیکا سل به عنوان دو ترکیب با بار سطحی منفی مشخص شد که توانایی بنتونیت در حذف ناخالصی های عامل فلوک (پروتئین, ساپونین و ترکیبات فنولی) و بهبود شاخص های تصفیه ای (خاکستر و درجه خلوص) به مراتب بالاتر از سیلیکا سل است. به طوری که تیمار بنتونیتی توانست میزان پروتئین, ترکیبات فنولی و ساپونین ها در شربت را به ترتیب 68, 61 و 40 درصد کاهش دهد. ترکیب ژلاتین و زغال فعال به عنوان شفاف کننده های مکمل با بنتونیت و سیلیکا سل هم موجب بهبود پارامترهای مورد اندازگیری شد. به طور کلی تیمار بنتونیت-زغال فعال بهترین نتیجه را در بر داشت و به ترتیب موجب کاهش 73, 87 و 85 درصدی در میزان پروتئین, ترکیبات فنولی و ساپونین ها شد. در این پژوهش همچنین تیمارهای پیشنهاد شده با تیمار متداول (آهک-دی اکسید کربن) مورد مقایسه قرار گرفتند و مشخص شد که این تیمارها توانایی بهتری جهت حذف حداکثری ناخالصی ها دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آرژه، ادریس، پیروزی فرد، میرخلیل، و پیرسا، سجاد. (1398). استفاده از مواد شفاف کننده در تصفیه شربت خام چغندری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 15(2 (پیاپی 56) )، 267-279. SID. https://sid.ir/paper/365885/fa

    Vancouver: کپی

    آرژه ادریس، پیروزی فرد میرخلیل، پیرسا سجاد. استفاده از مواد شفاف کننده در تصفیه شربت خام چغندری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛15(2 (پیاپی 56) ):267-279. Available from: https://sid.ir/paper/365885/fa

    IEEE: کپی

    ادریس آرژه، میرخلیل پیروزی فرد، و سجاد پیرسا، “استفاده از مواد شفاف کننده در تصفیه شربت خام چغندری،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 2 (پیاپی 56) ، pp. 267–279، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/365885/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button