مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,078
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

341
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر روش استخراج با حلال های آب و متانول بر ویژگی های ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره گیاه بن سرخ: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی “ in vitro”

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 91

چکیده

 در این پژوهش, عصاره گیاه بن سرخ با استفاده از حلال های متانول و آب و به کمک روش ماسراسیون استخراج شد. راندمان استخراج, ترکیبات فنول کل, فعالیت آنتی اکسیدانی (بر پایه مهار رادیکال های 2 و 2-دی فنیل 1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) و 2, 2-آزینو بیس-3-اتیل بنزو تیازولین-6-سولفونیک اسید (ABTS)) و اثر ضدمیکروبی (بر پایه آزمون های دیسک دیفیوژن آگار, حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی) عصاره ها با یکدیگر مقایسه گردید. راندمان استخراج و میزان ترکیبات فنولی عصاره متانولی به ترتیب 10/7 درصد و mg GAE/g 28/88 بود در حالی که برای عصاره آبی به ترتیب 6/4 درصد و mg GAE/g 29/68 بود. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آبی (برحسب رادیکال های DPPH و ABTS به ترتیب mg/mL 28/2 و 98/2) به طور قابل توجهی بالاتر از عصاره متانولی (برحسب رادیکال های DPPH و ABTS به ترتیب mg/mL 33/5 و 12/7) بود که نشان می دهد وجود ترکیبات فنولی تنها عامل مؤثر بر ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره نمی باشد. میزان حداقل غلظت مهارکنندگی از رشد عصاره متانولی برای باکتری های Streptococcus pyogenes, Listeria innocua, Entrobacter aerogenes, Escherichia coli و Pseudomonas aeruginosa به ترتیب 68/4, 68/4, 75, 75/18 و 75/18 میلی گرم بر میلی لیتر بود در حالی که برای عصاره آبی بن سرخ به ترتیب 68/4, 37/9, 75, 5/37 و 5/37 میلی گرم بر میلی لیتر بود. میزان حداقل غلظت کشندگی عصاره متانولی برای باکتری های Streptococcus pyogenes, Listeria innocua, Entrobacter aerogenes, Escherichia coli و Pseudomonas aeruginosa به ترتیب 75/18, 75/18, 150, 150 و 5/37 میلی گرم بر میلی لیتر بود در حالی که برای عصاره آبی بن سرخ به ترتیب 5/37, 5/37, 300, 150 و 75 میلی گرم بر میلی لیتر بود. با توجه به نتایج, عصاره گیاه بن سرخ قابلیت استفاده به عنوان نگهدارنده طبیعی جهت جلوگیری از اکسیداسیون غذاهای حاوی اسیدهای چرب غیراشباع و همچنین کنترل رشد باکتری های بیماری زا و مولد فساد را دارا می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حجتی، محمد، و علیزاده بهبهانی، بهروز. (1400). بررسی اثر روش استخراج با حلال های آب و متانول بر ویژگی های ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره گیاه بن سرخ: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی “ in vitro”. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 17(1 (پیاپی 67) )، 83-91. SID. https://sid.ir/paper/365886/fa

    Vancouver: کپی

    حجتی محمد، علیزاده بهبهانی بهروز. بررسی اثر روش استخراج با حلال های آب و متانول بر ویژگی های ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره گیاه بن سرخ: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی “ in vitro”. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛17(1 (پیاپی 67) ):83-91. Available from: https://sid.ir/paper/365886/fa

    IEEE: کپی

    محمد حجتی، و بهروز علیزاده بهبهانی، “بررسی اثر روش استخراج با حلال های آب و متانول بر ویژگی های ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره گیاه بن سرخ: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی “ in vitro”،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 1 (پیاپی 67) ، pp. 83–91، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/365886/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button