مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

946
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

847
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر روش استخراج با حلال های آب و اتانول بر بازده استخراج، ترکیبات فنولی، فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره گیاه پولک

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 125

چکیده

گیاه پولک با نام علمی Stachys schtschegleevii در طب سنتی ایران برای درمان عفونت های باکتریایی, تب روماتیسمی و بیماری های التهابی استفاده می شود. در این پژوهش, از روش استخراج خیساندن با کمک حلال های اتانول و آب جهت تهیه عصاره گیاه پولک استفاده گردید و بازده استخراج, میزان فنول کل, فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره های حاصله مورد ارزیابی قرار گرفت. عصاره اتانولی گیاه پولک بازده استخراج بالاتری نسبت به عصاره آبی نشان داد (27/0 ± 8/8 درصد در برابر 33/0 ± 9/6 درصد) و میزان ترکیبات فنولی کل آن نیز بالاتر از عصاره آبی بود (28/0 ± 35/55 در برابر 62/0± 4/49 میلی گرم گالیک اسید بر گرم وزن خشک عصاره). فعالیت آنتی اکسیدانی بر حسب IC50 نشان داد که عصاره اتانولی به دلیل ترکیبات فنولی بالاتر, قادر است رادیکال های آزاد را به طور مؤثرتری در مقایسه با عصاره آبی غیرفعال و خنثی کند. نتایج آزمون های ضدمیکروبی (دیسک دیفیوژن آگار, حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل کشندگی) نشان داد که باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, لیستریا اینوکوا, اشرشیا کلی و سودوموناس ائروژینوزا حساسیت بیشتری نسبت به عصاره اتانولی داشته و در غلظت برابر عصاره های آبی و اتانولی, باکتری های گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا اینوکوا) نسبت به انواع باکتری های گرم منفی (اشرشیا کلی و سودوموناس ائروژینوزا) حساسیت بالاتری نشان دادند. بنابراین عصاره گیاه پولک غنی از ترکیبات فنولی و با فعالیت ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی قابل توجه می تواند به عنوان افزودنی و به منظور افزایش ارزش تغذیه ای و عمر نگهداری محصولات غذایی استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوشاد، محمد، علیزاده بهبهانی، بهروز، و دهقانی، سمیرا. (1399). بررسی اثر روش استخراج با حلال های آب و اتانول بر بازده استخراج, ترکیبات فنولی, فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره گیاه پولک. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(100 )، 117-125. SID. https://sid.ir/paper/72071/fa

    Vancouver: کپی

    نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز، دهقانی سمیرا. بررسی اثر روش استخراج با حلال های آب و اتانول بر بازده استخراج, ترکیبات فنولی, فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره گیاه پولک. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(100 ):117-125. Available from: https://sid.ir/paper/72071/fa

    IEEE: کپی

    محمد نوشاد، بهروز علیزاده بهبهانی، و سمیرا دهقانی، “بررسی اثر روش استخراج با حلال های آب و اتانول بر بازده استخراج, ترکیبات فنولی, فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره گیاه پولک،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 100 ، pp. 117–125، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72071/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button