مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

486
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر نسبت های مختلف نیتروژن به پتاسیم بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی میوه فیسالیس (Physalis peruviana) در شرایط کشت گلخانه ای

صفحات

 صفحه شروع 70 | صفحه پایان 82

چکیده

 با توجه به اهمیت بالای تغذیه ای و دارویی میوه فیسالیس, این تحقیق در راستای بهینه کردن کشت و کار این گیاه ارزشمند در شرایط گلخانه ای انجام شد. در این پژوهش, تأثیر نسبت های مختلف نیتروژن به پتاسیم (1 به 25/1 به عنوان شاهد, 1 به 5/1, 1 به 75/1 و 1 به 2) بر پایه طرح کاملاً تصادفی بر خصوصیات فیزیکی (طول, قطر و وزن میوه, شاخص-های رنگ میوه شامل a*, b*, L*, کروما و هیو), فیتوشیمیایی (فنل و فلاونوئید کل) و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه فیسالیس مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که نسبت های مختلف نیتروژن به پتاسیم تأثیر معنی داری روی صفات مورد مطالعه داشتند. بیشترین میزان طول میوه (64/18 میلی متر), قطر میوه (1/19 میلی متر) و وزن تر میوه (31/4 گرم) در تیمار 1 به 75/1 و کمترین مقادیر آن ها مربوط به تیمار 1 به 2 نیتروژن به پتاسیم بود. تیمارهای تغذیه ای تأثیر مثبت و معنی-داری بر شاخص های a*, هیو و کروما داشت. بیشترین میزان فنل کل (58/253 میلی گرم گالیک اسید در 100 گرم وزن تر) و فلاونوئید کل (5/29 میلی گرم کوئرسیتین در 100 گرم وزن تر) در تیمار 1 به 2 و بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی (58/55 درصد) در تیمار 1 به 75/1 مشاهده گردید. نتایج نشان داد که با مدیریت تیمارهای تغذیه از جمله میزان پتاسیم که یک عنصر کلیدی می باشد, می توان گامی مهم در راستای افزایش کارایی محصولات گلخانه ای از جمله میوه ارزشمند گیاه فیسالیس برداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سنگین آبادی، سبحان، علیرضالو، ابوالفضل، رضاپورفرد، جواد، نوروزی، پرویز، و انصاری، افسانه. (1398). تأثیر نسبت های مختلف نیتروژن به پتاسیم بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی میوه فیسالیس (Physalis peruviana) در شرایط کشت گلخانه ای. پژوهش های میوه کاری، 4(1 )، 70-82. SID. https://sid.ir/paper/367112/fa

    Vancouver: کپی

    سنگین آبادی سبحان، علیرضالو ابوالفضل، رضاپورفرد جواد، نوروزی پرویز، انصاری افسانه. تأثیر نسبت های مختلف نیتروژن به پتاسیم بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی میوه فیسالیس (Physalis peruviana) در شرایط کشت گلخانه ای. پژوهش های میوه کاری[Internet]. 1398؛4(1 ):70-82. Available from: https://sid.ir/paper/367112/fa

    IEEE: کپی

    سبحان سنگین آبادی، ابوالفضل علیرضالو، جواد رضاپورفرد، پرویز نوروزی، و افسانه انصاری، “تأثیر نسبت های مختلف نیتروژن به پتاسیم بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی میوه فیسالیس (Physalis peruviana) در شرایط کشت گلخانه ای،” پژوهش های میوه کاری، vol. 4، no. 1 ، pp. 70–82، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367112/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button