مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

669
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات محتوای کلرفیل برگ و پروتئین و عملکرد دانه سه رقم گندم ماکارونی (Triticum durum) بر اثر کاربرد کودهای نانو

صفحات

 صفحه شروع 152 | صفحه پایان 165

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر کودهای نانو بر محتوای کلروفیل برگ, پروتئین و عملکرد سه رقم گندم ماکارونی آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار, در مزرعه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب, دانشگاه شیراز در سال زراعی 95-1394 اجرا شد. تیمارهایی مورد بررسی سه نوع کود نانو شامل: نانوکامپوزیت بیوارگانیک (300 کیلوگرم در هکتار), ارومیک (در سه مرحله, هر مرحله 50 کیلوگرم در هکتار) و بیومیک (به صورت محلول در آب, 2 کیلوگرم در هکتار) و تیمارکود شیمیایی شامل نیتروژن(200 کیلوگرم در هکتار ) همراه با فسفر( 200 کیلوگرم در هکتار) و پتاسیم(100 کیلوگرم در هکتار ) و همچنین سه رقم گندم ماکارونی شامل: بهرنگ, شبرنگ و یاواروس بودند. کود ارومیک بیشترین درصد نیتروژن دانه (9/2 درصد), پروتئین دانه (5/18درصد) و مقدار عملکرد دانه (5/7958 کیلوگرم در هکتار) را در بین تیمارهای کودی داشت. از بین ارقام نیز, رقم یاواروس بیشترین نیتروژن دانه (5/2 درصد), پروتئین دانه (2/16 درصد) و عملکرد دانه (2/7160 کیلوگرم درهکتار) را داشت. بیشترین سرعت رشد گیاه زراعی نیز در مرحله خمیری شدن دانه در کود ارومیک مشاهده شد. به طور کلی نتایج نشان داد که کاربرد کود ارومیک بویژه در رقم یاواروس, باعث 15/19 درصد افزایش عملکرد دانه, نسبت به کود های شیمیایی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیم نیا، راضیه، بیژن زاده، احسان، بهپوری، علی، و نادری، روح اله. (1399). تغییرات محتوای کلرفیل برگ و پروتئین و عملکرد دانه سه رقم گندم ماکارونی (Triticum durum) بر اثر کاربرد کودهای نانو. اکوفیزیولوژی گیاهی، 12(40 )، 152-165. SID. https://sid.ir/paper/367174/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیم نیا راضیه، بیژن زاده احسان، بهپوری علی، نادری روح اله. تغییرات محتوای کلرفیل برگ و پروتئین و عملکرد دانه سه رقم گندم ماکارونی (Triticum durum) بر اثر کاربرد کودهای نانو. اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1399؛12(40 ):152-165. Available from: https://sid.ir/paper/367174/fa

    IEEE: کپی

    راضیه ابراهیم نیا، احسان بیژن زاده، علی بهپوری، و روح اله نادری، “تغییرات محتوای کلرفیل برگ و پروتئین و عملکرد دانه سه رقم گندم ماکارونی (Triticum durum) بر اثر کاربرد کودهای نانو،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 12، no. 40 ، pp. 152–165، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367174/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button