مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

316
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

525
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر زوال بذر بر صفات جوانه زنی و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانت کتان روغنی (Linum usitatssimum L. ) توده محلی بزرک قرمز

صفحات

 صفحه شروع 205 | صفحه پایان 218

چکیده

 به منظور بررسی اثر زوال بر شاخص های جوانه زنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت در کتان روغنی (توده محلی بزرک قرمز), آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار در سال 1394 در آزمایشگاه بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل 4 سطح دما (15, 25, 35 و 45 درجه سانتی گراد) و 4 سطح رطوبت (5, 9, 13 و 17 درصد) بود. بذرها به محتوای رطوبت 5, 9, 13 و 17 درصد رسیده و سپس به مدت 6 ماه در شرایط انبارداری در دماهای 15, 25, 35 و 45 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. نتایج نشان داد که با افزایش دما و رطوبت بذر, کلیه صفات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی به جز هدایت الکتریکی, کاهش یافتند. کاهش جوانه زنی با کاهش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت کاتالاز, سوپراکسید دیسموتاز و آسکوربات پراکسیداز همراه بود که بیانگر کاهش کارایی سیستم آنتی اکسیدانتی در حفاظت بذرها در مقابل گونه های فعال اکسیژن می باشد. با افزایش گونه های فعال اکسیژن, پراکسیداسیون چربی ها افزایش یافته که احتمالاً بر اثر پراکسیداسیون چربی ها و تخریب غشاهای سلولی, نشت الکترولیت ها از بذر افزایش یافته است که همبستگی قوی و منفی بین نشت الکترولیت ها و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت نشانگر این مسئله است. به طور کلی, بهترین شرایط نگهداری بذر کتان دمای 15 درجه سانتی گراد و رطوبت 5-9 درصد می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بلوچی، حمیدرضا، و استادیان بیدگلی، رسول. (1397). تأثیر زوال بذر بر صفات جوانه زنی و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانت کتان روغنی (Linum usitatssimum L. ) توده محلی بزرک قرمز. فرآیند و کارکرد گیاهی، 7(23 )، 205-218. SID. https://sid.ir/paper/367212/fa

    Vancouver: کپی

    بلوچی حمیدرضا، استادیان بیدگلی رسول. تأثیر زوال بذر بر صفات جوانه زنی و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانت کتان روغنی (Linum usitatssimum L. ) توده محلی بزرک قرمز. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1397؛7(23 ):205-218. Available from: https://sid.ir/paper/367212/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا بلوچی، و رسول استادیان بیدگلی، “تأثیر زوال بذر بر صفات جوانه زنی و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانت کتان روغنی (Linum usitatssimum L. ) توده محلی بزرک قرمز،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 7، no. 23 ، pp. 205–218، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367212/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button