مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

748
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

616
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی نانو ذرات لیپیدی جامد حاصل از موم زنبور عسل و موم استخراج شده از بره موم تهیه شده با روش ته نشینی ضد حلال

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 88

چکیده

 روش ته نشینی ضد حلال, یکی از روش های مطلوب تولید نانوذرات کلوئیدی از ترکیبات غذایی است. هدف از این مطالعه, تولید نانوذرات جامد کلوئیدی بر پایه موم زنبور عسل و موم استخراجی از بره موم به روش ته نشینی ضد حلال است. به این منظور, اثر عوامل مختلف شامل نوع حلال (اتانول مطلق و ایزوپروپانول), نوع امولسیفایر (پلی سوربات 80, کازئینات سدیم و مخلوط 1 به 1 آنها) و نوع ماده لیپیدی (موم و موم استخراجی از بره موم) بر پارامترهای اندازه ذرات, شاخص پراکندگی ذرات و راندمان تولید آنها به روش ته نشینی ضد حلال مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصل, کمترین اندازه ذرات متعلق به حلال اتانول مطلق (205 نانومتر) و امولسیفایر کازئینات سدیم (192 نانومتر) می باشد. نوع امولسیفایر به صورت خطی و نوع امولسیفایر/ نوع حلال به صورت اثر متقابل بر شاخص پراکندگی ذرات اثر معنی داری (05/0 p<) داشتند. شاخص پراکندگی ذرات تهیه شده در هر دو نوع موم کمتر از 21/0 و در حد مطلوب بود. نتایج حاصل از راندمان تولید ذرات نشان دادند که استفاده از مخلوط امولسیفایرها, حلال اتانول و موم بیشترین راندمان تولید (به ترتیب 92, 93 و 90 درصد) را دارا هستند. مطابق نتایج حاصل از اثر متقابل عوامل بر راندمان تولید, مخلوط امولسیفایرها فارغ از نوع حلال و نوع موم مورد استفاده, بالاترین راندمان را نشان داد. هم چنین, نانو ذرات موم تهیه شده با استفاده از حلال اتانول (حدود 5/91 درصد), بیشترین راندمان تولید را نسبت به ذرات تولید شده از هر دو نوع موم با حلال ایزوپروپانول دارند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که روش ته نشینی ضد حلال می تواند به عنوان یک روش کارآمد برای تولید نانوذرات جامد لیپیدی مورد استفاده قرار گیرد. هم چنین مشخص گردید که موم و موم استخراجی از بره موم از پتانسیل خوبی برای تهیه نانوذرات لیپیدی برخوردار هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیروانی، عاطفه، گلی، سیدامیرحسین، و ورشوساز، ژاله. (1400). ارزیابی نانو ذرات لیپیدی جامد حاصل از موم زنبور عسل و موم استخراج شده از بره موم تهیه شده با روش ته نشینی ضد حلال. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(111 )، 79-88. SID. https://sid.ir/paper/367698/fa

    Vancouver: کپی

    شیروانی عاطفه، گلی سیدامیرحسین، ورشوساز ژاله. ارزیابی نانو ذرات لیپیدی جامد حاصل از موم زنبور عسل و موم استخراج شده از بره موم تهیه شده با روش ته نشینی ضد حلال. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(111 ):79-88. Available from: https://sid.ir/paper/367698/fa

    IEEE: کپی

    عاطفه شیروانی، سیدامیرحسین گلی، و ژاله ورشوساز، “ارزیابی نانو ذرات لیپیدی جامد حاصل از موم زنبور عسل و موم استخراج شده از بره موم تهیه شده با روش ته نشینی ضد حلال،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 111 ، pp. 79–88، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367698/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button