مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

348
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

507
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقادیر آلومینیوم در رب های انار و آلوچه سنتی استان گیلان

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 156

چکیده

رب انار و آلوچه محصولاتی اسیدی هستند که غالبا در تهیه بیشتر غذا های محلی استان گیلان مورد استفاده قرار می گیرند, از آنجا که تهیه این رب ها عمدتا به صورت سنتی و در دیگ های آلومینیومی صورت می گیرد, احتمال نشت آلومینیوم به پوره انار و آلوچه در حین فرآوری وجود دارد که با توجه به ماهیت اسیدی رب های مذکور مقدار آلومینیوم وارد شده قابل توجه به نظر می رسد. وجود آلومینیوم در جیره غذایی انسان به عنوان یک آلاینده, نگرانی بسیاری از محققین را بر انگیخته و پژوهش های فراوانی در زمینه ردیابی ارتباط دریافت آلومینیوم در بدن و بروز اختلالاتی نظیر آلزایمر, پارکینسون, سرطان سینه و سندرم های عصبی و کم خونی صورت گرفته و به اثبات رسیده است. در این مطالعه نمونه های رب انار و آلوچه از 13 شهر استان گیلان جمع آوری شد و مقادیر آلومینیوم در آنها پس از هضم به سه روش خشک, مرطوب و مایکروویو با دستگاه جذب اتمی مورد سنجش قرار گرفت. نتایج, حاکی از آلودگی رب های انار و آلوچه با مقادیر نسبتا بالای فلز آلومینیوم بود که در رب آلوچه مقادیر بالاتری از آن اندازه گیری گردید. غلظت آلومینیوم در حالتی که هضم به کمک امواج مایکروویو صورت گرفت, بالاتر از دو روش دیگر به دست آمد. غلظت آلومینیوم اندازه گرفته شده در تمامی نمونه ها در محدوده مجاز تعیین شده توسط سازمان بهداشت جهانی بود؛ هرچند مقدار آلومینیوم مهاجرت یافته فراتر از حد پذیرش تعیین شده نبود, اما استفاده مستمر و طولانی مدت با در نظر گرفتن سایر منابع آلوده کننده می تواند تهدیدی جدی برای سلامتی مصرف کنندگان باشد بنابراین ضروریست روش های فرآوری ایمن این فراورده ها مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهرگان نیکو، علیرضا، پورفرزاد، امیر، و غیبی، سیامک. (1400). بررسی مقادیر آلومینیوم در رب های انار و آلوچه سنتی استان گیلان. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(113 )، 147-156. SID. https://sid.ir/paper/367818/fa

    Vancouver: کپی

    مهرگان نیکو علیرضا، پورفرزاد امیر، غیبی سیامک. بررسی مقادیر آلومینیوم در رب های انار و آلوچه سنتی استان گیلان. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(113 ):147-156. Available from: https://sid.ir/paper/367818/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا مهرگان نیکو، امیر پورفرزاد، و سیامک غیبی، “بررسی مقادیر آلومینیوم در رب های انار و آلوچه سنتی استان گیلان،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 113 ، pp. 147–156، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367818/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button