مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

368
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

127
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره اتانولی گیاهان پنیرباد و رزماری بر استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بینی گوسفند

صفحات

 صفحه شروع 16 | صفحه پایان 25

چکیده

 استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) از جمله رایج ترین عوامل شیوع مسمومیت های غذایی باکتریایی است و می تواند از دام و محصولات دامی به انسان منتقل شود. لذا اهداف این پژوهش شامل جداسازی باکتری S. aureus از بینی گوسفندان بومی منطقه سیستان؛ بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های جداسازی شده به آنتی بیوتیک های مرسوم؛ و مطالعه اثر ضدمیکروبی عصاره های اتانولی گیاهان پنیرباد (Withania somnifera) و رزماری (Rosmarinus officinalis) بر روی باکتری های جدا شده بود. به کمک روش های بیوشیمیایی از نمونه های بینی گوسفند 15 سویه S. aureus جداسازی شد. عصاره اتانولی پنیرباد و رزماری توسط دستگاه روتاری و با کمک تقطیر در خلاء تهیه شد. با استفاده از روش استاندارد دیسک دیفیوژِن کربی-بائر, حساسیت سویه های باکتری نسبت به آنتی بیوتیک های مرسوم تعیین شد. همچنین تعیین حساسیت سویه های باکتری نسبت به عصاره گیاهان رزماری و پنیرباد با استفاده از روش رقت سازی در چاهک انجام شد. در بین آنتی بیوتیک های مورد بررسی اگزاسیلین هیچگونه تأثیری بر 15 سویه مورد مطالعه نداشت, ولی جنتامایسین موجب کشته شدن تمامی باکتری ها شد. بررسی حداقل غلظت مهار کننده و حداقل غلظت کشنده عصاره پنیرباد نشان داد که این عصاره در غلظت های کمتری نسبت به عصاره رزماری موجب مهار رشد باکتری ها می شود. هرچند به دلیل حساسیت سویه های مختلف این باکتری در تیمار با آنتی بیوتیک های مرسوم درمان آنتی بیوتیکی به سرعت موجب کاهش جمعیت این میکروب می شود, اما به دلیل احتمال افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی پیشنهاد می شود از عصاره گیاهان دارویی به جای آنتی بیوتیک استفاده شود. مقایسه خواص ضدمیکروبی پنیرباد و رزماری در مطالعه حاضر نشان داد که عصاره اتانولی پنیرباد می تواند جایگزین مناسبی برای درمان با آنتی بیوتیک های مرسوم باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقصودی، علی، و سعیدی، سعیده. (1399). بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره اتانولی گیاهان پنیرباد و رزماری بر استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بینی گوسفند. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 33(1 (پیاپی 126) )، 16-25. SID. https://sid.ir/paper/368886/fa

    Vancouver: کپی

    مقصودی علی، سعیدی سعیده. بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره اتانولی گیاهان پنیرباد و رزماری بر استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بینی گوسفند. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1399؛33(1 (پیاپی 126) ):16-25. Available from: https://sid.ir/paper/368886/fa

    IEEE: کپی

    علی مقصودی، و سعیده سعیدی، “بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره اتانولی گیاهان پنیرباد و رزماری بر استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بینی گوسفند،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 33، no. 1 (پیاپی 126) ، pp. 16–25، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368886/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button