مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

401
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر روش تولید فیلم (کامپوزیت یا دولایه) و نسبت بیوپلیمرها بر خصوصیات فیزیک و شیمیایی فیلم فعال کیتوزان-ایزوله پروتئین آب پنیر به روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 75

چکیده

 هدف از این تحقیق بررسی امکان تهیه فیلم های کامپوزیت و دولایه کیتوزان و ایزوله پروتیین آب پنیر حاوی اسانس زیره و نانوفیبر کیتوزان بود و بررسی خواص آن بود. امکان تولید فیلم کامپوزیت با کاهش pH ایزوله پروتیین به پایین تر از pH ایزوالکتریک فراهم شد. فیلم دولایه نیز با ریختن محلول WPI روی فیلم خشک شده ی کیتوزان حاصل شد. مقادیر ترکیب فعال و نانوپرکننده ثابت بود (mg/100ml 125) و تاثیر نسبت کیتوزان به WPI و نوع فیلم (لامینه یا کامپوزیت) با استفاده از روش سطح پاسخ بر روی خواص فیلم بررسی شد. پارامترهای مربوط به رنگ, زاویه تماس آب, جذب رطوبت, حلالیت, نفوذپذیری به بخار آب و خواص مکانیکی فیلم ها بررسی شد. با استفاده از تابع مطلوبیت و بر اساس نتایج بدست آمده, فرمولاسیون بهینه فیلم های کامپوزیت (14/65 درصد WPI و 85/34 درصد کیتوزان) و دو لایه (01/49 درصد WPI و 99/50 درصد کیتوزان) بدست آمد. آنالیز ریزساختار فیلم های بهینه با استفاده از FTIR, FE-SEM و XRD انجام شد. نتایج FE-SEM نشان داد در فیلم کامپوزیت با وجود ساختار ناهمگن, ناسازگاری بین دو پلیمر ایجاد نشد و همچنین در فیلم دو لایه اتصال خوبی بین دو لایه بوجود آمد. نتایج XRD نشان داد فیلم کامپوزیت ساختار نیمه کریستالی دارد و اختلاف معنی داری بین شدت پیک ها و خواص کریستالی فیلم کامپوزیت و دو لایه وجود ندارد. در نتایج FTIR اختلاف کمی بین طیف دو نوع فیلم مشاهده شد. نتایج بررسی فیلم های بهینه نشان داد, خصوصیات فیلم کامپوزیت در مقایسه با فیلم دو لایه مطابقت بیشتری با مدل پیش بینی شده دارد. اما فیلم لامینه از خصوصیات مورفولوژیکی بهتر و پتانسیل کاربرد بیشتر در بسته بندی یا مواد غذایی برخوردار بود و برای نگهداری محصولات غذایی مختلف قابل پیشنهاد است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاده، خورشید، خسروشاهی اصل، اصغر، علی زاده خالدآبادی، محمد، و الماسی، هادی. (1400). بررسی تاثیر روش تولید فیلم (کامپوزیت یا دولایه) و نسبت بیوپلیمرها بر خصوصیات فیزیک و شیمیایی فیلم فعال کیتوزان-ایزوله پروتئین آب پنیر به روش سطح پاسخ. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(113 )، 59-75. SID. https://sid.ir/paper/368932/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاده خورشید، خسروشاهی اصل اصغر، علی زاده خالدآبادی محمد، الماسی هادی. بررسی تاثیر روش تولید فیلم (کامپوزیت یا دولایه) و نسبت بیوپلیمرها بر خصوصیات فیزیک و شیمیایی فیلم فعال کیتوزان-ایزوله پروتئین آب پنیر به روش سطح پاسخ. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(113 ):59-75. Available from: https://sid.ir/paper/368932/fa

    IEEE: کپی

    خورشید حسین زاده، اصغر خسروشاهی اصل، محمد علی زاده خالدآبادی، و هادی الماسی، “بررسی تاثیر روش تولید فیلم (کامپوزیت یا دولایه) و نسبت بیوپلیمرها بر خصوصیات فیزیک و شیمیایی فیلم فعال کیتوزان-ایزوله پروتئین آب پنیر به روش سطح پاسخ،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 113 ، pp. 59–75، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368932/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button