مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

970
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر گیاه و اسانس پونه بر فراسنجه های تخمیر، تولید گاز متان و جمعیت پروتوزوآیی شکمبه بز به روش آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 477 | صفحه پایان 490

چکیده

 هدف از این مطالعه, ارزیابی تاثیر سطوح مختلف گیاه و اسانس پونه بر فرایند تخمیر شکمبه و جمعیت پروتوزوآیی در بز بود. گیاه پونه به ترتیب در سطوح صفر, 25, 35, 55, 75 و 100 میلی گرم در 30 میلی لیتر و اسانس پونه در سطوح صفر, 1700, 3000, 6700, 8300, 10000 میلی گرم در لیتر و موننسین (شاهد مثبت و50 میلی گرم محلول در اتانول) به مایع شکمبه اضافه شد. آزمون تولید گاز در قالب یک طرح کاملاً تصادفی و با پنج تکرار در هر تیمار انجام شد. گاز تولیدی در سطوح 75 و 100 میلی گرم گیاه پونه کاهش یافت (001/0˂ p). تجزیه پذیری ماده آلی هنگام استفاده از دو سطح 75 و 100 میلی گرم گیاه پونه و موننسین در مقایسه با شاهد کاهش(001/0˂ p) یافت. در مقایسه با تیمارهای شاهد و موننسین, همه ی سطوح گیاه پونه غلظت ازت آمونیاکی را کاهش(001/0 ˂ p) داد, اما ضریب تفکیک پذیری تنها در سطح 100 میلی گرم پونه و تیمار موننسین افزایش(001/0˂ p) یافت. بازده تولید پروتئین میکروبی نیز در سطح100 میلی گرم پونه افزایش (001/0˂ p) داشت. همزمان با کاهش مقادیر اسیدهای چرب فرار, انرژی قابل سوخت وساز و انرژی خالص شیردهی در دو سطح 75 و 100 میلی گرم پونه نسبت به شاهد کاهش(001/0 ˂ p) یافت. جمعیت کل پروتوزوآی و زیر خانواده ی انتودینینه در تمام سطوح گیاه پونه کاهش (001/0˂ p) یافت. اسانس پونه, گاز متان, ازت آمونیاکی و جمعیت پروتوزوآیی را کاهش و بازده تولید پروتئین میکروبی را بهبود بخشید (001/0 ˂ p ). بر اساس نتایج حاصل, استفاده از گیاه و اسانس پونه, گاز متان, نیتروژن آمونیاکی و جمعیت پروتوزوآیی را کاهش و ضریب تفکیک پذیری و بازده تولید میکروبی را بهبود می بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خضریان، علی، نوریان سرور، محمدابراهیم، و معینی، محمدمهدی. (1395). تاثیر گیاه و اسانس پونه بر فراسنجه های تخمیر, تولید گاز متان و جمعیت پروتوزوآیی شکمبه بز به روش آزمایشگاهی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 18(3 )، 477-490. SID. https://sid.ir/paper/208931/fa

    Vancouver: کپی

    خضریان علی، نوریان سرور محمدابراهیم، معینی محمدمهدی. تاثیر گیاه و اسانس پونه بر فراسنجه های تخمیر, تولید گاز متان و جمعیت پروتوزوآیی شکمبه بز به روش آزمایشگاهی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1395؛18(3 ):477-490. Available from: https://sid.ir/paper/208931/fa

    IEEE: کپی

    علی خضریان، محمدابراهیم نوریان سرور، و محمدمهدی معینی، “تاثیر گیاه و اسانس پونه بر فراسنجه های تخمیر, تولید گاز متان و جمعیت پروتوزوآیی شکمبه بز به روش آزمایشگاهی،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 18، no. 3 ، pp. 477–490، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/208931/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button