مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

298
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

126
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر متابولیت ها و آنتی اکسیدان ها بر تحمل به یخ زدگی ژنوتیپ های عدس در شرایط کنترل شده

صفحات

 صفحه شروع 273 | صفحه پایان 299

چکیده

 این مطالعه جهت به گزینی تحمل به یخ زدگی (13-, 15-و 18-درجه سانتیگراد) 40 ژنوتیپ عدس به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی تحت شرایط کنترل شده در سال 1397 در دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. بین ژنوتیپ های موردمطالعه ازنظر درصد بقا بعد از تنش یخ زدگی و محتوای کلروفیل a, کاروتنوئیدها, آنتوسیانین, کربوهیدرات های محلول, پرولین, مالون دی آلدئید, فنل, پروتئین, DPPH, آسکوربات پراکسیداز و پراکسیداز قبل از تنش یخ زدگی تفاوت معنی داری وجود داشت. مدل رگرسیونی نشان داد که کلروفیل b بیشترین تأثیر مثبت و پروتئین و مالون دی آلدئید بیشترین تأثیر منفی را بر درصدبقا داشتند. تجزیه خوشه ای, ژنوتیپ ها را به پنج گروه تفکیک کرد. برای بیشتر صفات مورد مطالعه ژنوتیپ های گروه چهارم و پنجم نسبت به میانگین کل و ژنوتیپ های سایر گروه ها برتری داشتند. در گروه چهارم محتوای آنتوسیانین, پروتئین, مالون دی آلدئید, فنل, پرولین, آسکوربات پراکسیداز و پراکسیداز نسبت به میانگین کل و سایر گروه ها برتری داشت. درصدبقا, محتوای کلروفیل b, کاروتنوئیدها, کل رنگ دانه ها و DPPH گروه پنجم نسبت به سایر گروه ها برتر بودند. تجزیه به مؤلفه های اصلی نشان داد که ژنوتیپ های MLC469, MLC458, MLC409, MLC74, MLC84, MLC169, MLC394, MLC95, MLC17, MLC163 و MLC303 ازنظر ظرفیت آنتی اکسیدانی و متابولیت ها و ژنوتیپ های MLC70, MLC410, MLC47, MLC31, MLC91, MLC8, MLC286, MLC407 وMLC472, MLC61, MLC83 و MLC334 ازنظر ظرفیت رنگ دانه های فتوسنتزی از وضعیت مطلوبی برخوردار هستند. به طورکلی, به نظر می رسد این شاخص ها قبل از وقوع تنش سرما اهمیت زیادی در پیش بینی تأثیر سرما بر درصد بقا ژنوتیپ های عدس دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نباتی، جعفر، نظامی، احمد، میرمیران، سیده محبوبه، حجت، سیدسعید، و کافی، محمد. (1399). اثر متابولیت ها و آنتی اکسیدان ها بر تحمل به یخ زدگی ژنوتیپ های عدس در شرایط کنترل شده. نهال و بذر، 36(3 )، 273-299. SID. https://sid.ir/paper/369385/fa

    Vancouver: کپی

    نباتی جعفر، نظامی احمد، میرمیران سیده محبوبه، حجت سیدسعید، کافی محمد. اثر متابولیت ها و آنتی اکسیدان ها بر تحمل به یخ زدگی ژنوتیپ های عدس در شرایط کنترل شده. نهال و بذر[Internet]. 1399؛36(3 ):273-299. Available from: https://sid.ir/paper/369385/fa

    IEEE: کپی

    جعفر نباتی، احمد نظامی، سیده محبوبه میرمیران، سیدسعید حجت، و محمد کافی، “اثر متابولیت ها و آنتی اکسیدان ها بر تحمل به یخ زدگی ژنوتیپ های عدس در شرایط کنترل شده،” نهال و بذر، vol. 36، no. 3 ، pp. 273–299، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369385/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button