مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

344
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر تیمار حرارتی و غیرحرارتی بر میزان مواد معدنی، ترکیبات فعال زیستی و فعالیت آنتی اکسیدانی دانه چیا (Salvia hispanica L)

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 23

چکیده

 در این پژوهش, اثر تیمارهای حرارتی ( برشته کردن و اتوکلاو) و تیمارهای غیرحرارتی (خیساندن و جوانه زنی) بر میزان فنل کل, مقدار فلاونوئید کل, فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان مواد معدنی دانه چیا بررسی شد. نتایج نشان داد که تیمارهای حرارتی باعث افزایش میزان فنل کل در نمونه ها شد به طوری که میزان فنل کل در نمونه ها از (mg (GAE/g) 1/0 ± 95/0 در نمونه شاهد تا mg (GAE/g) 12/0 ± 32/1 در نمونه برشته شده و mg (GAE/g) 1/0± 11/1 در نمونه اتوکلاو شده, افزایش یافت. خیساندن سبب کاهش میزان ترکیبات فنلی کل در نمونه ها شد در حالی که جوانه زدن باعث افزایش میزان ترکیبات فنلی کل در نمونه ها شد. برشته کردن اثر معناداری بر میزان ترکیبات فلاونوئید کل در نمونه داشت در حالی که اتوکلاو کردن, خیساندن و جوانه زنی سبب کاهش میزان ترکیبات فلاونوئید کل در نمونه ها شد. تیمارهای حرارتی ( برشته کردن و اتوکلاو کردن) سبب افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی در نمونه ها شد در حالی که خیساندن سبب کاهش میزان فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه ها شد و جوانه زنی اثر معناداری بر میزان فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه ها نداشت. جوانه زنی باعث افزایش میزان مواد معدنی در نمونه ها شد در حالی که تیمار حرارتی (برشته کردن) اثر معناداری بر میزان مواد معدنی نداشت و تنها میزان آهن در نمونه ها افزایش یافت. طیف به دست آمده از FTIR نشان داد, تیمار حرارتی سبب کاهش مقدار پلی ساکارید (cm-1 1750-1740) و نسبت پروتئین/ لیپید (cm-1 3000-2800) در نمونه ها شد.متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوشاد، محمد، علیزاده بهبهانی، بهروز، و قاسمی، پریسا. (1399). تأثیر تیمار حرارتی و غیرحرارتی بر میزان مواد معدنی, ترکیبات فعال زیستی و فعالیت آنتی اکسیدانی دانه چیا (Salvia hispanica L). پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 16(3 (پیاپی 63) )، 15-23. SID. https://sid.ir/paper/369565/fa

    Vancouver: کپی

    نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز، قاسمی پریسا. تأثیر تیمار حرارتی و غیرحرارتی بر میزان مواد معدنی, ترکیبات فعال زیستی و فعالیت آنتی اکسیدانی دانه چیا (Salvia hispanica L). پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛16(3 (پیاپی 63) ):15-23. Available from: https://sid.ir/paper/369565/fa

    IEEE: کپی

    محمد نوشاد، بهروز علیزاده بهبهانی، و پریسا قاسمی، “تأثیر تیمار حرارتی و غیرحرارتی بر میزان مواد معدنی, ترکیبات فعال زیستی و فعالیت آنتی اکسیدانی دانه چیا (Salvia hispanica L)،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 3 (پیاپی 63) ، pp. 15–23، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369565/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button