مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

376
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

462
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ترکیبات حاوی فعالیت آنتی اکسیدانی پوست و گوشت میوه ازگیل توسط عصاره متانولی و استونی

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 72

چکیده

 ازگیل به صورت خودرو در استان آذربایجان شرقی (ارسباران) رشد می نماید. اما به جز در موارد محدودی, مطالعات چندانی راجع به ازگیل در این منطقه انجام نشده است. این پژوهش در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه ی طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام گردید. در این پژوهش, ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های متانولی 85% و استونی 80% در دو بخش پوست و گوشت میوه ازگیل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که عصاره متانولی بیشترین مقدار فلاونوئید کل پوست و گوشت به ترتیب 00/415 و 83/327 میلی گرم بر 100 گرم وزن تر معادل کاتچین و تانن کل پوست و گوشت به ترتیب 67/1132 و 33/1575 میلی گرم بر 100 گرم وزن تر معادل کاتچین را دارا است. همچنین ظرفیت آنتی اکسیدانی پوست میوه براساس روش فرپ (FRAP) با دو عصاره متانول و استون به ترتیب 17/1 و 13/1 میلی گرم سولفات آهن در گرم وزن تر بود که اختلاف معنی داری در سطح احتمال 5% بین آن ها مشاهده نشد. بیشترین میزان فنل کل پوست و گوشت به ترتیب 51/762 و 12/526 میلی گرم بر 100 گرم وزن تر معادل اسید گالیک, ترکیبات غیر فلاونوئیدی کل پوست و گوشت به ترتیب 01/427 و 46/365 میلی گرم بر 100 گرم وزن تر معادل کاتچین, ظرفیت آنتی اکسیدانی کل به دو روش دی پی پی اچ (DPPH) و شلاتینگ آهن (Fe2+chelating) در پوست میوه به ترتیب 87/94% و 31/52% و شاخص ترکیبی آنتی اکسیدان در بخش پوست میوه 86/98 در عصاره استونی به دست آمد. به طور کلی نتایج نشان داد که میوه ازگیل منبع مناسبی از آنتی اکسیدانی های طبیعی در بخش پوست وگوشت میوه است و استون بهترین حلال برای استخراج ترکیبات حاوی فعالیت آنتی اکسیدانی در میوه ازگیل می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایوب نژادگان جرمی، بشیر، و حسن پور، حمید. (1397). ارزیابی ترکیبات حاوی فعالیت آنتی اکسیدانی پوست و گوشت میوه ازگیل توسط عصاره متانولی و استونی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 28(4 )، 57-72. SID. https://sid.ir/paper/369804/fa

    Vancouver: کپی

    ایوب نژادگان جرمی بشیر، حسن پور حمید. ارزیابی ترکیبات حاوی فعالیت آنتی اکسیدانی پوست و گوشت میوه ازگیل توسط عصاره متانولی و استونی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(4 ):57-72. Available from: https://sid.ir/paper/369804/fa

    IEEE: کپی

    بشیر ایوب نژادگان جرمی، و حمید حسن پور، “ارزیابی ترکیبات حاوی فعالیت آنتی اکسیدانی پوست و گوشت میوه ازگیل توسط عصاره متانولی و استونی،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 4 ، pp. 57–72، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369804/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button