مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

530
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی نانولیپوزومهای حاوی بتا-سیتواسترول

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 136

چکیده

 زمینه مطالعاتی: در سال های اخیر, از فیتواسترول ها, به منظور کاهش جذب کلسترول در رژیم غذایی استفاده شده است. نقطه ذوب بالا و نامحلول بودن آن ها در آب و روغن, افزودن فیتواسترول ها را به مواد غذایی با مشکل مواجه می کند. هدف: هدف از این پژوهش بهبود خصوصیات فیزیکی و شیمیایی فیتواسترول ها به کمک نانولیپوزوم ها است. روش کار: در این مطالعه, نانولیپوزوم های حاوی بتا-سیتواسترول از غلظت های مختلف لسیتین سویا و کلسترول به روش هیدراسیون لایه نازک تهیه شد و برای کاهش اندازه ذره از هموژنایزر اولتراسونیک استفاده گردید. طیف سنجی مادون قرمز (FTIR) برای مطالعه برهم کنش گروه های عاملی مواد افزودنی مختلف در ترکیب نانولیپوزوم ها استفاده گردید. نتایج نشان داد که برهم کنش بین بتا-سیتواسترول و نانولیپوزوم ها از نوع پیوند هیدروژنی است. میانگین قطر حجمی ذرات, شاخص پراکندگی, پتانسیل زتا, پایداری فیزیکی و pH نانولیپوزوم های تولید شده بررسی گردید. نتایج: میانگین قطر حجمی ذرات بین 90 تا 100 نانومتر بود. افزودن کلسترول به نمونه ها, میانگین قطر حجمی نانولیپوزم ها را به مقداری کم و به صورت معناداری (05/0>P) افزایش داد, با این حال, موجب کاهش معنادار پتانسیل زتا (05/0>P) و پایداری بیشتر نمونه ها در دماهای مختلف گردید. همچنین pH نمونه ها به محدوده خنثی نزدیک بود که ثابت می کند استفاده از این نانولیپوزوم ها تاثیری در تغییر pH مواد غذایی ندارد. نتیجه گیری نهایی: بهترین نتایج برای نمونه حاوی 06/0 گرم کلسترول به دست آمد که علیرغم اندازه ذره تا حدودی بزرگ تر, از نظر پتانسیل زتا, پایداری فیزیکی و pH, مطلوب تر از سایر نمونه ها بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورجاهد، عاطفه، عباسی، حبیب اله، و صفاریان، نسیم. (1399). بررسی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی نانولیپوزومهای حاوی بتا-سیتواسترول. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 30(1 )، 125-136. SID. https://sid.ir/paper/369812/fa

    Vancouver: کپی

    پورجاهد عاطفه، عباسی حبیب اله، صفاریان نسیم. بررسی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی نانولیپوزومهای حاوی بتا-سیتواسترول. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛30(1 ):125-136. Available from: https://sid.ir/paper/369812/fa

    IEEE: کپی

    عاطفه پورجاهد، حبیب اله عباسی، و نسیم صفاریان، “بررسی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی نانولیپوزومهای حاوی بتا-سیتواسترول،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 30، no. 1 ، pp. 125–136، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369812/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button