Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

530
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

562
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر سینتیک خشک شدن، مدلسازی ریاضی، کمیت و کیفیت اسانس آویشن

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 146

چکیده

 فرایند خشک کردن نقش مهمی در کمیت و کیفیت اسانس به دست آمده از گیاه دارد. گیاهان دارویی اسانس دار اگر بلافاصله خشک نشوند و یا اسانس آن ها استخراج نشود مواد موثره و ترکیبات فرارشان را از دست می دهند. هدف از این پژوهش طراحی و ساخت خشک کن هیبریدی برای گیاهان دارویی و مقایسه آن با دو روش مختلف خشک کردن آویشن (خشک کردن سنتی و خشک کردن در آون) می باشد. در این پژوهش اثر روش های مختلف خشک کردن (خشک کردن هیبریدی, آون و روش سنتی) بر میزان اسانس و نوع و درصد اجزای تشکیل دهنده آویشن, مورد بررسی قرار گرفت. سپس اسانس از تمامی اندام های آویشن در سه تکرار به وسیله روش تقطیر با آب استخراج و اجزای شیمیایی به وسیله دستگاه هایGc و Gc/Msمورد تجزیه و شناسایی قرار گرفت. نتایج مدلسازی ریاضی نشان داد که مدل میدلی میتواند با دقت بالایی منحنی های خشک کردن آویشن را برازش نماید. بالاترین مقدار اسانس استخراج شده به روش تقطیر با آب برابر 4/2٪ (v/w) توسط خشک کن هیبریدی بدست آمد. خشک کن هیبریدی 24 نوع ترکیبات فرار آویشن را حفظ می کند در حالی که این مقادیر به ترتیب 10 و 6 برای روش های آون و سایه بود. اجزای اصلی اسانس در روش های مختلف خشک کردن؛ آلفا و بتا پینن, کاریوفیلن, اکسید کاریوفیلن, کاروتول, تیمول, متیل اتر تیمول, ترپینن-4-ال, گاما-ترپینن, پ-سیمن بود. به طور کلی روش خشک کردن هیبریدی به عنوان بهترین روش برای فرآوری پس از برداشت آویشن پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمی، حامد، نجات لرستانی، علی، و تحویلیان، رضا. (1400). تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر سینتیک خشک شدن, مدلسازی ریاضی, کمیت و کیفیت اسانس آویشن. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(113 )، 135-146. SID. https://sid.ir/paper/370254/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی حامد، نجات لرستانی علی، تحویلیان رضا. تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر سینتیک خشک شدن, مدلسازی ریاضی, کمیت و کیفیت اسانس آویشن. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(113 ):135-146. Available from: https://sid.ir/paper/370254/fa

    IEEE: کپی

    حامد کرمی، علی نجات لرستانی، و رضا تحویلیان، “تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر سینتیک خشک شدن, مدلسازی ریاضی, کمیت و کیفیت اسانس آویشن،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 113 ، pp. 135–146، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/370254/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا