مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,065
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

795
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر دما و سرعت جریان هوا در خشک کن بر میزان و کیفیت اسانس استحصالی از آویشن

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 84

چکیده

 گیاهان دارویی اسانس دار نقش مهمی در زندگی انسان دارند و کشت و مصرف آن ها در ایران از سابقه طولانی برخوردار است. ترکیبات فرار موجود در اسانس گیاهان به طور موثری تحت تاثیر روش های فرآوری در گیاهان می باشد. در این پژوهش از خشک کن کابینتی با دمای 30, 45 و 60 درجه سانتی گراد و سرعت جریان هوای 1.5, 2.5 و 3 متر بر ثانیه جهت خشک کردن دو نوع آویشن بومی در استان خراسان (Ziziphora clinopodiodes, Thymus transcaspicus) استفاده گردید. پس از خشک شدن از هر یک از نمونه ها با استفاده از دستگاه کلونجر, به روش تقطیر با آب اسانس گیری به عمل آمد و بازده هر کدام بر اساس درصد حجمی و وزنی محاسبه گردید. آزمون آماری مورد استفاده در این پژوهش از نوع فاکتوریل بود که در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار انجام پذیرفت. کیفیت اسانس نیز با استفاده از دستگاه های GC و Ms/GC مورد بررسی قرارگرفت. نتایج, نشان داد Ziziphora clinopodiodes مقدار اسانس بیش تری داشته و مناسب ترین دما و سرعت هوا برای خشک کردن آویشن و استحصال اسانس, به ترتیب 30 درجه سانتی گراد و 1.5 متر بر ثانیه بودند. سرعت هوا بر مقادیر مواد موثره, تاثیر نداشت. در رقم Thymus transcaspicus, با افزایش دما, مقادیر تیمول و کارواکرول افزایش یافتند و در رقمclinopodiodes Ziziphora , مقدار ایزومنتون, افزایش ومقدار پولیگان, کاهش و مقادیر پیپریتنون و نئوایزومنتول ثابت و در مورد سایر ترکیبات موثره, روند مشخصی با تغییر دما مشاهده نگردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بصیری، شادی. (1390). بررسی اثر دما و سرعت جریان هوا در خشک کن بر میزان و کیفیت اسانس استحصالی از آویشن. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 3(4 (پیاپی 10))، 75-84. SID. https://sid.ir/paper/176538/fa

    Vancouver: کپی

    بصیری شادی. بررسی اثر دما و سرعت جریان هوا در خشک کن بر میزان و کیفیت اسانس استحصالی از آویشن. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1390؛3(4 (پیاپی 10)):75-84. Available from: https://sid.ir/paper/176538/fa

    IEEE: کپی

    شادی بصیری، “بررسی اثر دما و سرعت جریان هوا در خشک کن بر میزان و کیفیت اسانس استحصالی از آویشن،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 3، no. 4 (پیاپی 10)، pp. 75–84، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176538/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا