مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

579
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

582
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جذب و توزیع فسفر در دو گیاه گندم و جو در مراحل طویل شدن ساقه و گرده افشانی تحت تأثیر مقدار کود فسفره و مایه زنی با باکتری استرپتومایسس

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 در این مطالعه بررسی غلظت, جذب و توزیع فسفر, به عنوان محدودکننده ترین عنصر معدنی ضروری بعد از نیتروژن, در این دو مرحله در گندم و جو مورد توجه قرار گرفت. بدین منظور, در سال زراعی 94-1393 آزمایشی با سه فاکتور شامل مقدار فسفر کودی (0, 20, 40, 60 و 80 کیلوگرم در هکتار), مایه زنی با باکتری استرپتومایسس و نوع گیاه زراعی در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل در دانشگاه علوم کشاورزی گرگان انجام شد. در هر دو مرحله یاد شده, با افزایش مقدار فسفر کودی, غلظت و تجمع فسفر در بخش های مختلف گیاه به صورت خطی افزایش یافت. در تمام مقادیر فسفر کودی, ترتیب بخش های بوته از نظر غلظت فسفر به صورت برگ> بخش هوایی> کل بوته> ساقه> ریشه و از نظر تجمع فسفر به صورت کل بوته > بخش هوایی> ساقه> برگ> ریشه بود. مایه زنی با باکتری باعث افزایش معنی دار غلظت فسفر ریشه در SE, و غلظت فسفر برگ, بخش هوایی و کل بوته, و تجمع فسفر در این اندام ها به علاوه ساقه در Ant شد. در هر دو مرحله, غلظت و مقدار فسفر تجمع یافته در بخش های مختلف بوته به استثنای مقدار فسفر تجمع یافته در ساقه, در جو به طور معنی داری بیشتر از گندم بود. نتایج حاکی از ثبات بیشتر ضریب توزیع فسفر به بخش های گیاه در مقایسه با غلظت و تجمع فسفر بود. یافته های مطالعه حاضر نشان دهنده ی همبستگی قوی بین مقدار فسفر جذب شده در SE و Ant با عملکرد دانه بود که به وسیله تابع دو تکه ای خطی-مسطح توصیف شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خسرویان، تکتم، زینلی، ابراهیم، سیاهمرگویی، آُسیه، قربانی نصرآبادی، رضا، و عالیمقام، سیدمجید. (1398). جذب و توزیع فسفر در دو گیاه گندم و جو در مراحل طویل شدن ساقه و گرده افشانی تحت تأثیر مقدار کود فسفره و مایه زنی با باکتری استرپتومایسس. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 50(1 )، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/370810/fa

    Vancouver: کپی

    خسرویان تکتم، زینلی ابراهیم، سیاهمرگویی آُسیه، قربانی نصرآبادی رضا، عالیمقام سیدمجید. جذب و توزیع فسفر در دو گیاه گندم و جو در مراحل طویل شدن ساقه و گرده افشانی تحت تأثیر مقدار کود فسفره و مایه زنی با باکتری استرپتومایسس. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1398؛50(1 ):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/370810/fa

    IEEE: کپی

    تکتم خسرویان، ابراهیم زینلی، آُسیه سیاهمرگویی، رضا قربانی نصرآبادی، و سیدمجید عالیمقام، “جذب و توزیع فسفر در دو گیاه گندم و جو در مراحل طویل شدن ساقه و گرده افشانی تحت تأثیر مقدار کود فسفره و مایه زنی با باکتری استرپتومایسس،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 50، no. 1 ، pp. 1–13، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/370810/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button