مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

419
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

676
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و شناسایی باکتری های غالب چند نمونه سرکه خرمای سنتی

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 176

چکیده

 کشف سویه های جدید با قابلیت های مفید صنعتی و دارویی و پرهیز از واردات سویه های میکروبی از سه منظر اقتصادی, پدافند غیرعامل و حفظ ذخایر ژنتیکی میکروبی کشور دارای اهمیت فراوان می باشد. حضور و فعالیت میکروب های مناسب, عاملی ضروری برای موفقیت فرآیندهای تخمیری محسوب می شود. غذاها و نوشیدنی های تخمیری, یکی از مهم ترین و بهترین منابع و زیست بوم های طبیعی برای کشف سویه های مفید می باشد. در این پژوهش, نمونه هایی از سرکه خرمای سنتی از بازار کرمان تهیه شد و ویژگی های فیزیکوشیمایی (pH, اسیدیته, مواد جامد محلول, فنول کل و فعالیت آنتی اکسیدانی), ریولوژیکی (شاخص قوام و اندیس جریان) و جمعیت میکروبی آن با کمک روش های مولکولی (ARDRA و توالی یابی ژن 16S rRNA) از نظر حضور باکتری های اسید استیک بررسی شد. حاصل این تحقیق, شناسایی دو گونه از باکتری های اسید استیک به نام های استوباکتر پاستوریانوس و کوماگاتییباکتر اروپایوس بود. علاوه بر این سه باکتری لاکتوباسیلوس, پانیباسیلوس و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس در نمونه های سرکه مشاهده گردید. از طرف دیگر مشخص شد که نمونه های مختلف سرکه از نظر بار میکروبی و نوع میکروب های موجود با یکدیگر متفاوت می باشند که رقم خرما, روش تولید و سن سرکه از جمله دلایل احتمالی این تنوع می باشد. در نهایت, به کارگیری باکتری های اسید استیک شناسایی شده در این پژوهش به عنوان کشت آغازگر برای تولید سرکه میوه پیشنهاد می شود. این باکتری ها با کدهای FCC-10971 و FCC-10973 در کلکسیون میکروب های غذایی دانشگاه شهید باهنر کرمان ذخیره شدند و قابل سفارش توسط سایر پژوهشگران می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاجی محمدی فریمانی، رضا، و بلوردی، محمد. (1400). بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و شناسایی باکتری های غالب چند نمونه سرکه خرمای سنتی. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(110 )، 165-176. SID. https://sid.ir/paper/370961/fa

    Vancouver: کپی

    حاجی محمدی فریمانی رضا، بلوردی محمد. بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و شناسایی باکتری های غالب چند نمونه سرکه خرمای سنتی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(110 ):165-176. Available from: https://sid.ir/paper/370961/fa

    IEEE: کپی

    رضا حاجی محمدی فریمانی، و محمد بلوردی، “بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و شناسایی باکتری های غالب چند نمونه سرکه خرمای سنتی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 110 ، pp. 165–176، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/370961/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button