مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

264
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

463
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پختن دانه جو و ترتیب مصرف کنسانتره و علوفه بر شاخص های مرتبط با مقاومت به انسولین در مادیان های بالغ عربی

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 13

چکیده

 در این پژوهش تاثیر پختن دانه جو و ترتیب مصرف کنسانتره و علوفه بر مقاومت به انسولین در مادیان های عربی با استفاده از مدل دینامیکی گلوکز-انسولین بررسی شد. تعداد شش رأس مادیان (سن 4 الی 10 سال, میانگین وزن بدن34 ± 409 کیلوگرم) طی چهار دوره دو هفته ای به صورت کراس-اور تغذیه شد. در دو نوع ترتیب خوراک دهی, بخش کنسانتره-ای جیره یا نیم ساعت بعد (علوفه-غلات) و یا نیم ساعت قبل از مصرف علوفه (غلات-علوفه) در اختیار اسب ها قرار گرفت. دانه جو یا به صورت خرد شده (خرد شده) و یا به صورت پخته شده (پخته شده) در جیره اسب ها استفاده شد. در روز چهاردهم هر دوره, نمونه خون از سیاهرگ وداج گردنی حدود چهار ساعت بعد از وعده خوراک صبحگاهی گرفته شد و غلظت های هورمون انسولین و گلوکزخون تعیین شد. پاسخ انسولین, حساسیت به انسولین, پاسخ سلول های لوزالمعده ای بتا, گلوکز مصرفی بافت های غیر وابسته به انسولین و نسبت تصحیح شده انسولین به گلوکز با استفاده از مدل دینامیکی گلوکز-انسولین محاسبه شد. نتایج نشان داد که ترتیب خوراک دهی تاثیری بر پاسخ انسولین, پاسخ سلول های بتای لوزالمعده, نسبت تصحیح شده انسولین به گلوکز نداشت (05/0 P). در تیمار حاوی جو خرد شده نسبت گلوکز به انسولین با میزان گلوکز مصرفی بافت های غیروابسته به انسولین همبستگی منفی و با شاخص حساسیت به انسولین همبستگی مثبت داشت در حالیکه این روابط در تیمار حاوی جو پخته شده مشاهده نشد. نتایج نشان داد که پختن دانه جو سبب افزایش نسبت گلوکز به انسولین در حالت پوستپراندیال می شود که ممکن است احتمال بروز عارضه مقاومت به انسولین در مادیان های نژاد عربی را افزایش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیری، منا، کیانی، علی، و محمدزاده، سعید. (1397). تاثیر پختن دانه جو و ترتیب مصرف کنسانتره و علوفه بر شاخص های مرتبط با مقاومت به انسولین در مادیان های بالغ عربی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 14(1 )، 5-13. SID. https://sid.ir/paper/371013/fa

    Vancouver: کپی

    امیری منا، کیانی علی، محمدزاده سعید. تاثیر پختن دانه جو و ترتیب مصرف کنسانتره و علوفه بر شاخص های مرتبط با مقاومت به انسولین در مادیان های بالغ عربی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1397؛14(1 ):5-13. Available from: https://sid.ir/paper/371013/fa

    IEEE: کپی

    منا امیری، علی کیانی، و سعید محمدزاده، “تاثیر پختن دانه جو و ترتیب مصرف کنسانتره و علوفه بر شاخص های مرتبط با مقاومت به انسولین در مادیان های بالغ عربی،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 14، no. 1 ، pp. 5–13، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371013/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا