مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

436
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودن اسانس گیاه آویشن شیرازی ( Zataria multifora boiss ) بر ویژگی های باکتریایی و قارچی سس مایونز

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 16

کلیدواژه

آویشن شیرازی (Zataria multiflora boiss)Q1

چکیده

اسانس گیاهان دارویی به دلیل ویژگی های ضد میکروبی به عنوان جایگزین نگه دارنده های سنتزی در فرآورده های غذایی مطرح می باشند. در این مطالعه هدف شناسایی اجزای اصلی اسانس آویشن شیرازی و ارزیابی فعالیت ضد میکروبی اسانس در محیط آزمایشگاهی و سس مایونز می باشد. اسانس به روش تقطیر با آب, استخراج و با دستگاه گازکروماتوگراف آنالیز شد. خاصیت ضد میکروبی اسانس با تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد. بقا میکروارگانیسم های آلوده کننده سس مایونز در طول 6 ماه در دمای oC 4 بررسی شد. نتایج حاصل از بررسی اجزاء اسانس به روش GC تعداد 14 ترکیب را در اسانس این گونه از آویشن اثبات کرد که ترکیبات عمده موجود در اسانس را تیمول و کارواکرول تشکیل دادند. حساس ترین پاتوژن به اسانس, قارچ ها (کمترینMIC ) و مقاوم ترین پاتوژن باکتری های گرم منفی تشخیص داده شدند. این مطالعه تایید کرد که اسانس آویشن دارای ویژگی های ضد میکروبی در محیط آزمایشگاهی است. در دومین فاز مطالعه, فعالیت ضدمیکروبی اسانس در دو نوع مایونز پرچرب و کم چرب در طول 6 ماه در دمای oC4 بررسی شد. اسانس از رشد تمام میکروارگانیسم های پاتوژن و عامل فساد جلوگیری کرد, در حالی که در نمونه کنترل میکروارگانیسم ها مشاهده شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که اسانس گیاه آویشن شیرازی می تواند از رشد باکتری های پاتوژن و مولد فساد در مایونز جلوگیری نماید. بنابراین می توان استفاده از آن را به عنوان یک نگه دارنده طبیعی در فرآورده های غذایی از جمله مایونز پیشنهاد نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاجی محمدی تلک آبادی، بهاره، و احمدی دستگردی، آسیه. (1399). اثر افزودن اسانس گیاه آویشن شیرازی ( Zataria multifora boiss ) بر ویژگی های باکتریایی و قارچی سس مایونز. میکروب شناسی مواد غذایی، 7(1 )، 1-16. SID. https://sid.ir/paper/371045/fa

    Vancouver: کپی

    حاجی محمدی تلک آبادی بهاره، احمدی دستگردی آسیه. اثر افزودن اسانس گیاه آویشن شیرازی ( Zataria multifora boiss ) بر ویژگی های باکتریایی و قارچی سس مایونز. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1399؛7(1 ):1-16. Available from: https://sid.ir/paper/371045/fa

    IEEE: کپی

    بهاره حاجی محمدی تلک آبادی، و آسیه احمدی دستگردی، “اثر افزودن اسانس گیاه آویشن شیرازی ( Zataria multifora boiss ) بر ویژگی های باکتریایی و قارچی سس مایونز،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 7، no. 1 ، pp. 1–16، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371045/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button