مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,010
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

923
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره گیاه آویشن شیرازی در برون تن

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 43

چکیده

 مقدمه: در این مطالعه اثر ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره متانولی گیاه بومی آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss.) مورد مطالعه قرار گرفته است.روش: اثر آنتی اکسیدان اسانس و عصاره گیاه با استفاده از دو روش آمونیوم تیوسیانات و مهار رادیکال آزاد 2 و 2- دی فنیل-1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) در مقایسه با (Butylated Hydroxy Anaisol) BHA و اسکوربیک اسید مورد مطالعه قرار گرفته است. برای ارزیابی اثرات ضد میکروبی از روش انتشار در آگار به روش disc diffusion استفاده شد.یافته ها: نتایج حاصل از آزمایشات میکروبی با استفاده ازمتد رقت آگار نشان می دهند که اسانس گیاه قادر به مهار رشد همه سوش های باکتریایی مورد آزمایش به خصوص انواع گرم منفی است. بخش قطبی عصاره متانولی گیاه بیشتر روی سوش های گرم مثبت اثر مهاری نشان داد در صورتی که قسمت غیرقطبی عصاره دارای طیف اثر مشابه با اسانس اما با قدرت ضعیف تر بود. اسانس گیاه با قدرت IC50: ± 1.0 22.4 قادر به مهار رادیکال پایدار DPPH بوده در حالی که فراکسیون های قطبی و غیرقطبی عصاره متانولی با IC50 :1.6 ± 16.2 و1.6 ± 21.7 در مقایسه با BHA با IC50: 1.9 ± 18.2 رادیکال DPPH را مهار نمودند. قدرت مهارکنندگی اکسیداسیون لینولئیک اسید برای اسانس گیاه 2.5  89.7 ± و برای فراکسیون های قطبی و غیرقطبی عصاره به ترتیب 82.4 ± 2.3 و  1.9 ± 80.3 به دست آمد. قدرت مهاری BHA و اسیداسکوربیک در این سیستم به ترتیب برابر 2.9 ± 97.8 و 2.1 ± 93.2 بود. ترکیبات شیمیایی اسانس حاصل از روش هیدرودیستیلیشن با دستگاه GC/MS آنالیز گردید. در مجموع 25 ترکیب که حدود 97.8% اسانس را تشکیل می دهد شناسایی گردیدند. ترکیبات اصلی شناسایی شده عبارتند از: تیمول 37.59%, کارواکرول 33.65%, پاراسایمن 7.72%, گاماترپینن 3.88% و بتاکاریوفیلن 2.06% که حدود 84.9% اسانس را تشکیل می دهند.نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان می دهد که اسانس و عصاره متانولی گیاه هر دو دارای اثر آنتی اکسیدان و ضدباکتری می باشند و می توانند به عنوان محافظ در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مصحفی، محمدحسن، منصوری، شهلا، شریفی فر، فریبا، و خشنودی، محمد. (1385). اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره گیاه آویشن شیرازی در برون تن. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 14(1)، 33-43. SID. https://sid.ir/paper/183/fa

    Vancouver: کپی

    مصحفی محمدحسن، منصوری شهلا، شریفی فر فریبا، خشنودی محمد. اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره گیاه آویشن شیرازی در برون تن. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1385؛14(1):33-43. Available from: https://sid.ir/paper/183/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن مصحفی، شهلا منصوری، فریبا شریفی فر، و محمد خشنودی، “اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره گیاه آویشن شیرازی در برون تن،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 14، no. 1، pp. 33–43، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا