مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

343
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

539
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین فراوانی آلودگی گوشت گاو به گونه های لیستریا در کشتارگاه ها و گوشت فروشی های استان چهارمحال و بختیاری

صفحات

 صفحه شروع 32 | صفحه پایان 40

چکیده

 آلودگی مواد غذایی با باکتری های گوناگون از جمله لیستریا همواره از دیدگاه بهداشت عمومی اهمیت داشته است. بنابراین این مطالعه برای بررسی حضور و رخداد آلودگی به گونه های لیستریا در نمونه های گوشت گاو به دست آمده از کشتارگاه ها و گوشت فروشی های استان چهارمحال و بختیاری انجام شد. دویست و پنجاه و پنج نمونه ی گوشت جمع آوری شد. شیوع کلی گونه های لیستریا بابر با 94/12 درصد بود. بالاترین (4/16 درصد) و پایین ترین (8 درصد) میزان شیوع به ترتیب به نمونه های گوشت گاو کشتارگاه فرخشهر و گوشت فروشی های شهرکرد متعلق بود. در میان شش گونه ی لیستریا, بیشترین شیوع (4/7 درصد) برای لیستریا اینوکاو و کمترین شیوع (4/0 درصد) به لیستریا سیلیگری و لیستریا ایوانوی مربوط بود. بالاترین درصد شیوع (7/6 درصد) لیستریا مونوسیتوژنز در نمونه های گوشت گاو گوشت فروشی های هفشجان شناسایی شد. در مطالعه ی پیش رو, هیچکدام از نمونه ها به لیستریا ولشیمری آلوده نبود. از میان ده جدایه ی لیستریا مونوسیتوژنز, شایع ترین (40 درصد) سروتیپ ها1/2a و 4b بودند. همچنین, شیوع سروتیپ 1/2b, 20 درصد بود. نتایج بیانگر آن است که به دلیل حضور و آلودگی لیستریا, بهبود اصول بهداشتی در کشتارگاه ها و گوشت فروشی ها تضمینی برای بهداشت و سلامت عمومی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ساعی دهکردی، سیدسیاوش. (1399). تعیین فراوانی آلودگی گوشت گاو به گونه های لیستریا در کشتارگاه ها و گوشت فروشی های استان چهارمحال و بختیاری. میکروب شناسی مواد غذایی، 7(1 )، 32-40. SID. https://sid.ir/paper/371046/fa

    Vancouver: کپی

    ساعی دهکردی سیدسیاوش. تعیین فراوانی آلودگی گوشت گاو به گونه های لیستریا در کشتارگاه ها و گوشت فروشی های استان چهارمحال و بختیاری. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1399؛7(1 ):32-40. Available from: https://sid.ir/paper/371046/fa

    IEEE: کپی

    سیدسیاوش ساعی دهکردی، “تعیین فراوانی آلودگی گوشت گاو به گونه های لیستریا در کشتارگاه ها و گوشت فروشی های استان چهارمحال و بختیاری،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 7، no. 1 ، pp. 32–40، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371046/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button